Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Αναστάτωση από έναν βιασμό που δεν έγινε ποτέ!

 

Ένας βιασμός που δεν έγινε ποτέ! Θα μπορούσε ο τίτλος να είναι αυτός. Εδώ και μέρες στα Γιάννινα κυκλοφορούσε η φήμη ότι μία ομάδα αλλοδαπών λαθρομεταναστών, η εθνικότητα άλλαζε κατά περίπτωση, βίασε ένα νεαρό ζευγάρι Γιαννιωτών, στην παραλίμνια περιοχή. Και ο τόπος κατά περίπτωση άλλαζε... Μάλιστα σύμφωνα με μερικούς η κοπέλα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο.
Φυσικά πρόκειται για σενάριο που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Αυτό το σενάριο λοιπόν έγινε μεγάλη είδηση σε τοπικό blog. Πολλοί εξακολουθούν άλλωστε να πιστεύουν ότι το διαδίκτυο είναι χώρος για να βγάζουν τα απωθημένα τους, για κουτσομπολιό ή για να γράφουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία.

Την ίδια «είδηση» και χωρίς να μπουν στον κόπο να την διασταυρώσουν μετέδωσαν και έγκυρα αθηναϊκά μέσα.
Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένας πραγματικός πανικός. Οι αρμόδιοι βρέθηκαν στην θέση να διαψεύδουν κάτι που ήταν ψέμα από την αρχή μέχρι το τέλος....
Ο βιασμός φυσικά δεν συνέβη ποτέ. Όμως αυτό δεν εμπόδισε πολλούς κάτι που κάποιος κυκλοφόρησε ως κουτσομπολιό –υπάρχουν δυστυχώς πολλά αρρωστημένα μυαλά- να το μεταδώσει ως είδηση η οποία στη συνέχεια πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Εισαγγελία έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα και ήδη ξεκινά έρευνα των αρμοδίων αρχών προς κάθε κατεύθυνση.
Η κινητοποίηση των αρχών, η οποία ήταν επιβεβλημένη, αποδεικνύει ότι η ελευθερία που παρέχει το διαδίκτυο δεν μπορεί να καταλήγει σε πλήρη ασυδοσία και ότι εν τέλει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ή «ειδήσεων» έχει συνέπειες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin