Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Παραιτήθηκε από το ΔΝΤ ο Στρος Καν

 

Στις 07:10 το πρωί έστειλε επιστολή με την οποία παραιτείται από την θέση του στο ΔΝΤ. Όλη η ανακοίνωση του Ντομινικ Στρος Καν. Πληροφορίες λένε πως σήμερα θα αφεθεί ελεύθερος με εγγυήσεις.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλει στο ΔΝΤ σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, με άμεση ισχύ. Ο κ. Στρος-Καν έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη επιστολή παραίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο:

    "Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.

    Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.

    Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

    Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου.

    Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο ν΄αποδείξω την αθωότητά μου".

    Ο Στρος-Καν ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για μια πενταετή θητεία.


Στην ανακοίνωση του αναφέρει πως δεν θέλει να προσβάλει το ΔΝΤ παραμένοντας στην θέση του και ότι θέλει έτσι να προστάψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά πάνω από όλα τον ίδιο και την γυναίκα του.

"Δεν θα εγκαταλείψω τις ΗΠΑ για την Γαλλία", δήλωσε από τις φυλακές

Ο προφυλακισμένος για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού μιας 32χρονης γυναίκας, που εργαζόταν ως καμαριέρα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην προσπάθειά του να πείσει το Δικαστήριο να κάνει αποδεκτή την αίτηση αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων, δεσμεύθηκε να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για τη Γαλλία, όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται υπό δικαστική παρακολούθηση.
 
Το στοιχείο αυτό που περιλαμβάνεται στο νέο αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση, που κατέθεσαν οι δικηγόροι του την Τετάρτη και θα εξεταστεί σήμερα Πέμπτη, αποκαλύπτουν με δημοσίευμά τους οι New York Times.

Πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο Στρος Καν πιθανόν να αφεθεί ελεύθερος σήμερα όμως οι όροι αποφυλάκισης θα είναι αρκετά αυστηροί.
 
Οι δικηγόροι του Στρός Καν, έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του προβεβλημένου πελάτη τους, με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων. Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ'οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του Στρος Καν.
 
Όπως ενημέρωσε αξιωματούχος από το Γραφείο της Εισαγγελίας της Περιοχής του Μανχάταν, η ακρόαση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης από τους συνηγόρους του Γάλλου επικεφαλής του ΔΝΤ, θα διεξαχθεί σήμερα.
 
Εν τω μεταξύ οι αρχές στη φυλακή Ράϊκερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του έγκλειστου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αξιωματούχος της Εισαγγελίας.

Υπάλληλος του Sofitel βρισκόταν μέσα στη σουίτα όταν μπήκε η καμαριέρα

Υπάλληλος του Sofitel της Νέας Υόρκης βρισκόταν μέσα στη σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μπήκε η καμαριέρα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία και πηγή προσκείμενη στον ξενοδοχειακό όμιλο.
 
Η καμαριέρα έφτασε στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν και είδε ότι "η πόρτα ήταν μισάνοιχτη", διευκρίνισε αστυνομική πηγή.
 
Η νέα γυναίκα "έσπρωξε την πόρτα, ένας υπάλληλος έπαιρνε εκείνη τη στιγμή το δίσκο με το πρωινό από τη σουίτα και της είπε ότι μπορεί να καθαρίσει το δωμάτιο", εξήγησε η ίδια πηγή.
 
Η ίδια στη συνέχεια "έσπρωξε το καροτσάκι της μέσα στη σουίτα και ο άλλος υπάλληλος έφυγε", προσθέτει η πηγή αυτή.
 
Από την πλευρά της, πηγή προσκείμενη στην αλυσίδα ξενοδοχείων Sofitel διευκρίνισε πως σε αυτό του Μανχάταν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας μόνο στο λόμπι και στους δύο πρώτους ορόφους όπου βρίσκονται οι αίθουσες συνεδρίων.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin