Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 3 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Εναλλακτικές Θεραπείες, απλές ιδέες για αρχάριους

 
Είσαι ένας μοντέρνος άνθρωπος, τρέχεις όλη τη μέρα μεταξύ δουλειάς, οικογένειας και λοιπών υποχρεώσεων.  Θα ήθελες να δοκιμάσεις νέους εναλλακτικούς τρόπους να αντιμετωπίσεις καθημερινά θέματα της ζωής, αλλά κάθε φορά που εμφανίζεται το πιο μικρό σύμπτωμα πόνου καταφεύγεις στα γνωστά αναλγητικά και στην αντιβίωση που έχεις δίπλα για παν ενδεχόμενο.  Θα ήθελες λοιπόν πολύ να δοκιμάσεις κάτι πιο φυσικό και να δεις τι μπορείς να κάνεις για σένα και το σώμα σου.

Αυτό το άρθρο δεν είναι ένας απόλυτος οδηγός, απλά κάποιες ενδεικτικές ιδέες για αυτό-θεραπεία που σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική διάγνωση.
Ρέικι/ φως/ άγγιγμα
Εάν δεν είσαι μυημένος στο ρέικι, ή δεν ξέρεις καν τι σημαίνει η λέξη τότε μπορείς να χρησιμοποιείς την τεχνική του οραματισμού.  Όταν δηλαδή πονάς σε κάποιο σημείο ή θέλεις να βοηθήσεις με κάποιο τρόπο ένα δικό σου άνθρωπο ή μία δική σου δύσκολη κατάσταση, τότε μπορείς να φανταστείς ότι λούζεσαι (εσύ ή ο άνθρωπος που θέλεις να βοηθήσεις) με λευκό φως γεμάτο αγάπη.  Το άγγιγμα επίσης είναι ιδιαίτερα θεραπευτικό από μόνο του και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με την παραπάνω τεχνική του οραματισμού. 

Κρύσταλλοι
Εάν δεν έχεις ήδη κάποιο κρύσταλλο στο σπίτι σου, μπορείς να προμηθευτείς από ένα ειδικό κατάστημα.  Μία εύκολη λύση είναι να πάρεις ένα διάφανο χαλαζία, ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλά θέματα.  Μία εναλλακτική λύση είναι να πάρεις απλά τον κρύσταλλο που, άσχετα από το χρώμα και το σχήμα του, είναι αυτός με τον οποίο θα ήθελες να φύγεις από το μαγαζί!  Κράτα τον στο χέρι και διατύπωσε την πρόθεσή σου και έχε τον μαζί σου.  Μπορείς να  τον έχεις στο γραφείο, να τον φοράς, να τον έχεις δίπλα στο κρεβάτι.  Εάν πονάς ή δεν νιώθεις καλά, απλά ακούμπησέ τον σε αυτό το σημείο του σώματός σου.

Τραγούδι/ ηχοθεραπεία
Ο ήχος και ιδιαίτερα το τραγούδι και το νανούρισμα είναι επίσης θεραπευτικά.  Αν κάθεσαι λοιπόν στον καναπέ σου κλαίγοντας για κάτι που σε στεναχωρεί με τα χαρτομάντηλα δίπλα, απλά δοκίμασε να νανουρίσεις τον εαυτό σου.  Ναι, καλά άκουσες! Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό και απελευθερωτικό από το να νανουρίσεις τον εαυτό σου! Μην σε νοιάζει καθόλου εάν δεν έχεις ωραία φωνή ή αν δεν θυμάσαι στίχους από τραγούδια γιατί όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία!  Δεν χρειάζονται λόγια, ούτε κάποια γνωστή σου μελωδία.  Απλά ήχος! Ξεκίνα λοιπόν, να μουρμουράς και ότι βγει.  Θα δεις, σε λίγο θα νιώθεις πολύ, μα πολύ καλύτερα.

Βότανα
Εάν στο μπαλκόνι σου έχεις γλαστρούλες με λεβάντα, δενδρολίβανο, ματζουράνα ή άλλα βότανα, τότε καιρός να τα χρησιμοποιήσεις!  Εάν δεν έχεις, μπορείς να προμηθευτείς από κάποιο φυτώριο, από όπου οι ειδικοί μπορούν να σε ενημερώσουν για το πώς να τα φροντίσεις.  Εάν πάλι η κηπουρική δεν είναι το φόρτε σου, τότε απλά προμηθεύσου από κάποιο κατάστημα βότανα που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν στην υγεία σου και στην κουζίνα σου, όπως το τίλιο, το χαμομήλι, τη λεβάντα και το βασιλικό.

Ανθοϊάματα
Τα ανθοϊάματα λαμβάνονται σε σταγόνες και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το φαρμακείο.  Παρασκευάζονται από 38 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και είναι τελείως φυσικά και αβλαβή, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες.  Για να επιλέξεις ποια από αυτά χρειάζεσαι (μπορείς να συνδυάσεις μέχρι 7 κάθε φορά) μπορείς να συμβουλευτείς έναν ειδικό, κάποιο ειδικό βιβλίο ή την ιστοσελίδα www.bachcentre.com, το επίσημο site για τα ανθοϊάματα Μπαχ.  Τα ανθοϊάματα επιδρούν πολύ διακριτικά, θεραπεύοντας το νοητικό και το συναισθηματικό μέρος του ατόμου βοηθώντας το στις επιλογές του και στον τρόπο που σκέφτεται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin