Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ελεύθερη είσοδος στα Μουσεία

http://www.faretra.gr/images/1_pfgpa.jpg 

Με νέο αέρα θα υποδεχτεί το Μουσείο της Ακρόπολης τη Διεθνή Ημέρα και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας θα είναι ελεύθερη
Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα στις 18 Μαΐου 2011.
Το διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμώντας την ισχυροποίηση του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Μέρα Μουσείων. Στόχος της απόφασης αυτής είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.


«Μουσεία και Μνήμη» είναι το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων για το φετινό εορτασμό, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μας μνήμης. Οι μουσειακοί χώροι ανά τον κόσμο δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει πλούσιες συλλογες οι οποίες συγκροτούν τεκμήρια της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελούν μία σημαντικη ευκαιρία ανακάλυψης της συλλογικής ατομικότητάς μας.
Για πρώτη φορά, το ICOM θα εντάξει την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων, στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μία σειρά εκδηλώσεων που θα καθηλώσουν τους επισκέπτες σε όλη την Ελλάδα.
Το Μουσείο της Ακρόπολης στις 18 Μαΐου θα έχει ανανεώσει την πληροφόρησή του για τους επισκέπτες. Εκτός από τις νέες πινακίδες των εκθεμάτων, είκοσι πέντε μεγάλοι γυάλινοι πίνακες θα σηματοδοτούν εποχές και ενότητες, δίνοντας ιστορικά στοιχεία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιόδων και υπογραμμίζοντας το ρόλο των έργων της αρχαίας τέχνης στις τότε κοινωνίες. Δύο επιπλέον μεγάλες πινακίδες θα παρουσιάζουν: α) τα υλικά των γλυπτών και τα εργαλεία επεξεργασίας τους, β) τα χρώματα των γλυπτών, δείγματα ορυκτών χρωμάτων και δοκιμές σε μάρμαρο.
Επιπλέον, θα αρχίσει η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος για την ανάδειξη των πολύτιμων επιγραφών του Μουσείου και την εξοικείωση των επισκεπτών με την ανάγνωση και κατανόησή τους.
Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας θα είναι ελεύθερη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin