Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon "Θα πάρεις το ληγμένο αρνί ... ή απολύεσαι"

http://www.faretra.gr/images/1_g898u.jpg 
Πιέσεις να αγοράσουν περισσευούμενα αρνιά από το Πάσχα, ασκεί αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με καταγγελία όσοι αρνηθούν κινδυνεύουν με απόλυση
Απίστευτο και όμως αληθινό είναι αυτό που συμβαίνει στη γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ της βορείου Ελλάδος "Αρβανιτιδης".
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η εν λόγω επιχείρηση απαιτεί υπό την απειλή της απόλυσης από τους εργαζομένους της να αγοράσουν τα αρνιά που δεν πουλήθηκαν και περίσσεψαν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα!


Μάλιστα σύμφωνα και με την ιστοσελίδα www.iskra.gr αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αντεργατική συμπεριφορά τη επιχείρησης έρχεται στο προσκήνιο αφού "τον Δεκέμβριο, η εταιρεία επιχείρησε να παρακρατήσει το δώρο Χριστουγέννων με την απίστευτη αιτιολογία του επιμερισμού του κόστους μιας ληστείας με λεία €120.000 το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους!"
Τότε η μεθόδευση της εργοδοσίας είχε αποτραπεί μετά την αποφασιστική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, η επιχείρηση έχει επιβάλει ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9.30 το βράδυ, ενώ συνεχίζει να καταστρατηγεί το εβδομαδιαίο ρεπό, και για να αποφύγει τυχόν έλεγχο αναγκάζει τους εργαζόμενους στο ρεπό τους να δουλεύουν χωρίς ποδιά!
Τέλος για να επιμερίζεται το κόστος από τυχόν φθορές, κλοπές και ληγμένα προϊόντα φτάνει στο σημείο να  αναγκάζει τους εργαζομένους να πληρώνουν από τη τσέπη τους τη ζημία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin