Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Δεκαεπτά άγνωστες πυραµίδες «είδε» ο δορυφόρος


Χίλιους τάφους, 3.000 αρχαίους οικισµούς και 17 άγνωστες πυραµίδες έφερε στο φως έρευνα µέσω δορυφόρου που έγινε µε τη βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων στην Αίγυπτο. «Κάναµε εντατικές έρευνες επί έναν χρόνο. Μπορούσα να δω τα δεδοµένα καθώς έβγαιναν, αλλά η κορυφαία στιγµή ήταν όταν έκανα ένα βήµα πίσω και κοίταξα τα ευρήµατα. ∆εν µπορούσα να πιστέψω ότι είχαµε εντοπίσει τόσες θέσεις. Το όνειρο κάθε αρχαιολόγου είναι να ανασκάψει µια πυραµίδα» λέει η αιγυπτιολόγος του Πανεπιστηµίου της Αλαµπάµα δρ Σάρα Πάρκακ.

Η οµάδα των επιστηµόνων που εργάστηκε στο πρόγραµµα χρησιµοποίησε δορυφόρους που βρίσκονται σε ύψος 700 χλµ. πάνω από τη Γη εξοπλισµένοι µε κάµερες τόσο δυνατές ώστε µπορούν να εντοπίσουν αντικείµενα µε διάµετρο µικρότερη του ενός µέτρου στην επιφάνεια της πλανήτη.

«Αυτές είναι θέσεις που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια. Υπάρχουν χιλιάδες ακόµη που έχουν καλυφθεί από τη λάσπη του Νείλου. Είµαστε ακόµη στην αρχή», συνεχίζει η δρ Πάρκακ.

Οι ανασκαφές στις περιοχές που υποδεικνύει ο δορυφόρος έχουν ξεκινήσει και επιβεβαιώνουν πως οι υποδείξεις του είναι σωστές καθώς ήδη έχει ανασκαφεί σπίτι 3.000 ετών και µάλιστα η εικόνα του δορυφόρου ταυτίστηκε µε το περίγραµµα της προϊστορικής οικίας που ανασκάφηκε. «Πρόκειται για ένα σηµαντικό εργαλείο που µας βοηθά να εστιάσουµε στο πού πρέπει να σκάψουµε. Ο Ιντιάνα Τζόουνς αποτελεί πλέον παλιά σχολή... Εχουµε προχωρήσει. Συγγνώµη Χάρισον Φορντ!» καταλήγει η αµερικανίδα ερευνήτρια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin