Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι σημαντικότερες επιθέσεις της Αλ Κάιντα

 
 Η Αλ Κάιντα έγινε ευρύτερα γνωστή το 1993 όταν ομάδα της επιχείρησε να ανατινάξει τους δίδυμους πύργους του World Trade Center στη Νέα Υόρκη, με τη χρήση παγιδευμένου αυτοκινήτου. Εξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.000 τραυματίστηκαν από την επίθεση. 

Τρία χρόνια αργότερα η οργάνωση υπό τον μπιν Λάντεν επιχείρησε να δολοφονήσει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στις Φιλιπίννες, ενώ το 1998 τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις βομβιστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα σε αμερικανικές πρεσβείες στην Ανατ. Αφρική.

Το 2000 ομάδα της Αλ Κάιντα πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου Cole, με αποτέλεσμα 17 Αμερικανοί στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 μέλη της Αλ Κάιντα επιβιβάστηκαν σε πολιτικά αεροσκάφη και αφού τα κατέλαβαν έριξαν δύο από αυτά στους δίδυμους πύργους του World Trade Center και ένα στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον. Ενα ακόμα αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσιλβάνια. Συνολικά περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τον Νοέμβριο του 2003 έρχεται η σειρά της Κωνσταντινούπολης να βρεθεί στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους μετά από εκρήξεις σε παγιδευμένα αυτοκίνητα. Λίγο νωρίτερα, τον Μάιο του ίδιου έτους, 33 άνθρωποι πεθαίνουν στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου κατά τη διάρκεια μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης.

Στις 11 Μαρτίου του 2004 200 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίζονται μετά από επιθέσεις της Αλ Κάιντα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ισπανίας. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στις 7 Ιουλίου 2005 τέσσερις επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώνονται στο μετρό του Λονδίνου και σε ένα λεωφορείο της πρωτεύουσας. Μαζί με τα 4 μέλη της αλ Κάιντα χάνουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι. Λίγες ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια επιθέσεων αυτοκτονίας στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, 68 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin