Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Απαγόρευσαν παρέλαση ομοφυλοφίλων

Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας η Τρίτη (17/05), όμως η απόφαση αξιωματούχων της Μόσχας να απαγορεύσουν μια παρέλαση ομοφυλόφιλων, δε συνάδει καθόλου με το πνεύμα της ημέρας.


Μάλιστα, η διοίκηση της πόλης θα αψηφήσει και τις επαπειλούμενες κυρώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το να απαγορεύσει μια δημόσια παρέλαση ομοφυλόφιλων, σύμφωνα και με σχετικές δηλώσεις ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αντιδήμαρχος της Μόσχας, Λουντμίλα Σβέτσοβα επιβεβαίωσε το γεγονός, τόνισε όμως ότι θα απαγορευτεί η παρέλαση, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου, επειδή η αστυνομία “δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια...των σεξουαλικών μειονοτήτων.”

Ο Φόλκερ Μπέκ, ένας Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και θύμα μιας αντιομοφυλοφιλικής επίθεσης στη ρωσική πρωτεύουσα, χαρακτήρισε την απαγόρευση "μεροληπτική και παράνομη".

Η ιδέα ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων δεν μπορεί να διασφαλιστεί είναι μια φάρσα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπεκ.

Ένα κράτος που, με ένα γιγαντιαίο μηχανισμό του στρατού και των υπηρεσιών ασφάλειας, μπορεί να απάγει, να βασανίζει, και να δολοφονεί τον ίδιο του το λαό, δεν θέλει να προστατεύσει τις μειονότητες του.

Ένας από τους διοργανωτές της παρέλασης, ο Νικολάι Αλεξέγιεφ, έκανε λόγο για “μακρόχρονη ομοφοβία της κυβέρνησης της πόλης, την οποία συνεχίζει ο νέος δήμαρχος, Σεργκέι Σαμπάνιν.

Μέλη της ένωσης ομοφυλοφίλων της Ρωσίας, η οποία διοργανώνει την προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της Μόσχας, προτίθενται να κατέβουν στους δρόμους, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης της πόλης.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin