Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 8 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι πλούσιοι πουλάνε όσο-όσο τα σπίτια τους

Πωλούνται βίλες... όπως είναι επιπλωμένες και σε τιμή ευκαιρίας.
Δεν είναι “μαϊμού” αγγελία, αλλά πραγματικότητα για τις ακριβές περιοχές της Ελλάδας που βιώνουν κι αυτές την ύφεση της οικονομίας και της κτηματαγοράς.

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για κατάρρευση των ακριβών προαστίων της Αθήνας, των νησιών όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και της... glamorous Αράχοβας εντούτοις καταγράφεται πολύ μεγάλη προσφορά ακριβών σπιτιών. 

Βίλες αξίας 5 εκατ. ευρώ και πάνω, μεζονέτες και πολυτελή διαμερίσματα πωλούνται από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
Πρόκειται κυρίως για νεόπλουτους οι οποίοι απέκτησαν περιουσίες πριν και μετά την έκρηξη του Χρηματιστηρίου, αγόρασαν ακριβά σπίτια αλλά σήμερα έχουν “ξεπέσει” και πουλάνε όσο – όσο την περιουσία τους. Επίσης, επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί λόγω της κρίσης. Τέλος, ιδιοκτήτες σπιτιών που έχουν στοχοποιηθεί από την εφορία καθώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πηγή των χρημάτων τους.
Σύμφωνα με μεγάλα μεσιτικά γραφεία, οι τιμές των σπιτιών αυτών έχουν υποχωρήσει σημαντικά και ανάλογα με το ακίνητο η πτώση κυμαίνεται από 15% έως 30%.
Υπάρχουν βίλες αξίας πάνω από 8 εκατ. ευρώ που βγαίνουν σε... προσφορά 7 εκατ. ευρώ αλλά φυσικά δεν υπάρχουν αγοραστές.
Επίσης, υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια τη τάξης του ενός εκατομμυρίου που πωλούνται με έκπτωση 100-200 χιλιάδες ευρώ.
Τα περισσότερα σπίτια που έχουν βγει προς πώληση βρίσκονται στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Επίσης, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ακριβών καταλυμάτων που βρίσκονται στον Παρνασσό και έχουν βγει προς πώληση.
Μεγάλη κινητικότητα, πάντως, υπάρχει στον τομέα της ενοικίασης βιλών στα νησιά. Πρόκειται για νέα... μόδα καθώς οι ιδιοκτήτες μισθώνουν για μερικές ημέρες έως μια ολόκληρη σεζόν, τα ακριβά σπίτια τους τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μαζί με το σπίτι δίνεται και μπάτλερ ο οποίος φυσικά προσέχει και το ακίνητο.
Η ενοικίαση μπορεί να γίνει από μια οικογένεια μέχρι 20 άτομα, ανάλογα με τη βίλα που μισθώνεται. Στην αγορά υπάρχουν τέτοια σπίτια με 5 έως 15 υπνοδωμάτια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin