Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 3 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων

Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων Ξάνθης αλλάζει σύντομα «εικόνα» χάρη στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, που αποφάσισε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος. Στόχος είναι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και η προσέλευση περισσότερων τουριστών.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στις 650.000 ευρώ και το έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013». Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΛΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΛΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων είναι από τους σημαντικότερους της Θράκης και ανασκάπτεται από το 1950. Στο μεγαλύτερο σε έκταση ανασκαμμένο τμήμα, που αποτελεί τον κυρίως επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, έχουν γίνει κατά το παρελθόν διάφορες εργασίες συντήρησης, με σκοπό τη διάσωση των αρχαίων από τη φθορά.

Στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τμήμα της κύριας πόλης των Αβδήρων, αρχαϊκής, κλασικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου. Ξεχωρίζουν οι οχυρωματικοί περίβολοι, ενώ στα νοτιοδυτικά υψώνεται ο λόφος της Ακρόπολης και στα βορειοδυτικά το αρχαϊκό, κλασικό και ελληνιστικό νεκροταφείο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin