Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 3 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Πέννες Ριγκάτι με Σπανάκι

Tα υλικά μας
300 gr. πέννες ριγκάτι
300 gr. σπανάκι
250 gr. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
150 gr. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
Μοσχοκάρυδο
Πράσινο πιπέρι
Αλάτι


Ας δούμε πως φτιάχνεται


Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.

Το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες και το βουτάμε σε καυτό νερό για 3-4 λεπτά.
Το βάζουμε σε τρυπητό για 10' λεπτά να στραγγίσει από τα υγρά του.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με την μαργαρίνη το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τις πέννες και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι οι πέννες να απορροφήσουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Tips: η ποσότητα του νερού είναι για να πάρετε πάστα al dente, αν την θέλετε πιο βρασμένη προσθέστε επιπλέον ζεστό νερό.

Επίσης άν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin