Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 8 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μήπως φλερτάρουν τον άντρα σας;

Μόνο με το άκουσμα της χροιάς της φωνής μπορεί μία γυναίκα να καταλάβει εάν κάποια άλλη φλερτάρει τον άντρα της και επιπλέον, πότε υφίσταται απειλή.
Η που μελέτη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς, κατέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν ποιες φωνές είναι πιο γοητευτικές στα αυτιά των ανδρών, άρα εν δυνάμει απειλητικές για τις ίδιες. 

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές έβαλαν άνδρες και γυναίκες να ακούσουν ηχογραφήσεις διαφόρων γυναικείων φωνών και να τις αξιολογήσουν ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν.
Αφού πρώτα οι άνδρες διάλεξαν τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν, επιλέγοντας έτσι μια γυναίκα από τη φωνή της για ένα νυχτερινό ραντεβού, στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες που άκουσαν τις ίδιες φωνές ήταν σε θέση να προβλέψουν ποιες φωνές είχαν προτιμήσει οι άνδρες.
«Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν φωνητικά χαρακτηριστικά για να εντοπίσουν τη δυνητική απειλή από ανταγωνίστριές τους», δήλωσε ο δρ Πουτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η νέα μελέτη ρίχνει φως στο πώς οι άνδρες επιλέγουν μια υποψήφια σύντροφο, αλλά και στο πώς οι γυναίκες πιάνουν «στον αέρα» τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, ηθοποιοί όπως η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Τζένιφερ Τίλι έχουν εκείνη την χροιά φωνής που οι άνδρες βρίσκουν κατ' εξοχήν ελκυστική, ενώ αντίθετα οι γυναίκες κατ' εξοχήν απειλητική.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια ψιλή γυναικεία φωνή που υποδηλώνει νεανικότητα και γονιμότητα, έλκει ιδιαίτερα τους άνδρες, ενώ αντίθετα μια βαθιά ανδρική φωνή που εκπέμπει κυριαρχία αρέσει στις γυναίκες.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Individual Differences.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin