Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι μύθοι για το περιβάλλον

Όλοι θα πρέπει να ανησυχούμε για το περιβάλλον και να θέλουμε να το προστατεύσουμε. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. climate map 1 Οι μύθοι για το περιβάλλον
Πρώτα απ όλα, δεν υπάρχει ένα και μοναδικό παγκόσμιο κλίμα. Στη πραγματικότητα, και σύμφωνα με τη κατηγοριοποίηση Koppen-Geiger, υπάρχουν 29 διαφορετικά σημαντικά παγκόσμια κλίματα. Παράλληλα, υπάρχουν χιλιάδες μικροκλίματα.
Στο παρελθόν υπήρξαν εποχές πάγου και εποχές θερμότητας. Όπως αλλάζει καθημερινά, κάθε λεπτό, ο καιρός, έτσι και τα κλίματα αλλάζουν κι αυτά. Δεν μπορούμε ούτε να εμποδίσουμε αλλά ούτε και να αναστρέψουμε τις κλιματικές αλλαγές, όπως δεν μπορούμε να επέμβουμε στη κίνηση των άστρων.

Υπάρχει επίσης μεγάλη σύγχιση σχετικά με τον άνθρακα. Πρόκειται για ένα στοιχείο του περιοδικού πίνακα. Τα διαμάντια είναι άνθρακας, ο γραφίτης επίσης, και εμείς οι άνθρωποι είμαστε 18% άνθρακας. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα δηλητηριώδες αέριο, το οποίο όλα τα έμβια όντα (και τα βακτήρια) εκπνέουμε διαρκώς. Αποτελεί μέρος του κύκλου του άνθρακα.
Με τη φωτοσύνθεση, τα πράσινα φυτά απορροφούν CO2 και παράγουν οξυγόνο. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τον καπνό, που αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του θείου κλπ. Το 97% του διοξείδιου του άνθρακα προέρχεται από τη φύση. Το 2.9% είναι ανθρωπογενές. Η μεγάλη πηγή CO2 είναι οι ωκεανοί. Στις θερμές πηγές Mammoth των ΗΠΑ, κάθε μέρα παράγονται και εκχέονται 160-190 τόνοι CO2.
Την ημέρα η γη θερμαίνεται και τη νύχτα ψύχεται, ανάλογα με τη κλίση της και τη θέση του ήλιου, αφού περιστρέφεται και παράλληλα λικνίζεται. Η θερμοκρασία εδάφους διαφοροποιείται ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία. Η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας μειώνεται κατά 2ο κελσίου για κάθε χίλια πόδια ύψους. Για αυτό και βλέπουμε χιονισμένες βουνοκορφές, αν και είναι πιο κοντά στον ήλιο.
Το λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι παρά ένας μύθος. Δεν υπάρχει κάποια επιφάνεια αντανάκλασης στον ουρανό, παρά μόνο ένα συνεχές άνοιγμα προς το διάστημα. Οι υδρατμοί, και τα αέρια του θερμοκηπίου απλά καθυστερούν την έξοδο της ηλιακής θερμότητας.
Δεν υπάρχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόκειται περί πλάνης. Σύμφωνα με τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, σε ένα κλειστό σύστημα, η ενέργεια μεταλλάσσεται αλλά δεν ανανεώνεται. Όλοι γνωρίζουμε πως ένας καφτός καφές θα κρυώσει, και πως η λάβα θα γίνει βασάλτης. Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο. Όλα ψύχονται. Ο ήλιος μας που είναι αστέρι, θα σβήσει μόλις τελειώσει το καύσιμό του. Ευτυχώς, αυτό θα γίνει σε 5-7 δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα.
Η διάδοση των ανεμογεννητριών στην Ευρώπη έχει προκαλέσει το σκεπτικισμό ακόμη και των πιο «πράσινων» οικολόγων. Οι φυσικές τοποθεσίες άρχισαν να πνίγονται από τη συσσώρευση ανεμογεννητριών- τεράτων, με αποτέλεσμα να απειλείται το φυσικό περιβάλλον.
Αν μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρισμό, ίσως και να ήταν ανεκτές. Στη πραγματικότητα όμως είναι τελείως αναποτελεσματικές αφού ο άνεμος είναι απρόβλεπτος, και έτσι πρέπει να βασίζονται σε καύσιμο από άνθρακα ή φυσικό αέριο. Απλά κάποιοι κερδίζουν από αυτόν τον βιασμό της φύσης.
Δυστυχώς, η συζήτηση περί μιας οικονομίας μηδενικού άνθρακα, ανθρακικών αποτυπωμάτων, κλπ. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι των πολιτικών και των ακτιβιστών. Αυτών δηλαδή που δεν ενδιαφέρονται ειλικρινά για τον πλανήτη μας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin