Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 
Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά ναύλα, τα οποία από την αρχή του χρόνου έως και σήµερα έχουν αυξηθεί µέχρι και 8%, υποσχέθηκαν χθες τόσο το υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και αλιείας όσο και οι ενώσεις των ακτοπλόων. αυτές θα είναι αντίστοιχες των µειώσεων που σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο στους λεγόµενους φόρους υπέρ τρίτων οι οποίοι αντιστοιχούν περίπου στο 34% των επιβαρύνσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σύµφωνα µε το υπουργείο Θαλασσίων υποθέσεων, οι σχεδιαζόµενες µειώσεις δεν θα είναι µεγαλύτερες του 10% και θα αφορούν κυρίως επιβαρύνσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως αναχρονιστικές, όπως είναι για παράδειγµα τα αχθοφορικά τέλη. Χθες αµέσως µετά τη συνάντηση που είχε µε εκπροσώπους της ακτοπλοΐας ο υπουργός Γιάννης ∆ιαµαντίδης δήλωσε: «Συµφωνήσαµε να µειωθεί η τιµή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε µια δύσκολη οικονοµικά εποχή. Τα εισιτήρια θα είναι φθηνότερα στο ποσοστό που θα µειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που υπάρχουν σήµερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η κυβέρνηση µε γνώµονα το δηµόσιο συµφέρον των πολιτών θα προχωρήσει αµέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων που έρχονται από το παρελθόν και οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσµεύονται ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη µείωση µε ενδεχόµενες αυξήσεις στα εισιτήρια, ώστε φέτος όλοι να ταξιδέψουµε στα νησιά µας πιο φθηνά από κάθε άλλη χρονιά».
από την πλευρά του ο γενικός γραµµατέας του Συνδέσµου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχ. Σακέλλης µεταξύ άλλων τόνισε: «Η οποιαδήποτε µείωση γίνει στα εισιτήρια κατ’ εµάς κρίνεται ευνοϊκά και δεσµευτήκαµε στον υπουργό ότι θα κάνουµε και αντίστοιχες µειώσεις στην ονοµαστική τιµή των εισιτηρίων, δηλαδή θα µειωθούν τα εισιτήρια ισόποσα µε τις κρατήσεις υπέρ τρίτων οι οποίες θα µειωθούν – µε κάποια ανησυχία όµως που έχουµε σχετικά µε τα πετρέλαια».
από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) απ. Βεντούρης δήλωσε: «ο υπουργός µάς ενηµέρωσε για την πρόθεση που έχει να µειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων περίπου στο 10%, πράγµα που το κρίνουµε ως ένα πολύ θετικό µέτρο».

πηγή
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin