Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Στα δικαστήρια η σημερινή απεργία στον «Αγγελιοφόρο»...

 
Στην αίθουσα των δικαστηρίων «σέρνει» σήμερα (Δευτέρα) η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» την Ενωση Συντακτών Μακεδονίας–Θράκης. Στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η προσφυγή που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η τελευταία. 
 
Η επίδικη απεργία, η οποία...

 αρχίζει σήμερα στις 9 π.μ. και λήγει αύριο (Τρίτη) στις 9 π.μ., έχει εξαγγελθεί με αιτήματα την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων, την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και την τήρηση των δεσμεύσεων της εργοδοσίας για τις θέσεις εργασίας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης η Ενωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και η Ενωση Τεχνικών Ημερησίου & Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤ-Θ).
Λίγη ώρα πριν από τη δικαστική αντιπαράθεση οι τρεις Ενώσεις εργαζομένων καλούν τα μέλη τους σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του «Αγγελιοφόρου», στην οδό Δαναϊδων 4.
Την προηγούμενη Πέμπτη η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, θυγατρικό σχήμα των Μπόμπολα – Ψυχάρη με εκδότη τον Α. Μπακατσέλο, έδειξε την πόρτα της... εξόδου συνολικά σε 15 εργαζόμενους. Ετσι, απέλυσε τέσσερις δημοσιογράφους (δύο της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» και δύο του περιοδικού «Close Up») και πέντε υπαλλήλους (από τις διοικητικές υπηρεσίες και από το πιεστήριο του Κιλκίς), ενώ άλλοι έξι δημοσιογράφοι με επιτελικές θέσεις υποχρεώθηκαν σε εθελούσια έξοδο, με το άκρως… δελεαστικό bonus του ενός μισθού! Την ίδια ημέρα η επιχείρηση έβαλε λουκέτο στο free press έντυπο «Διαδρομές», το οποίο μοιραζόταν δωρεάν σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης και σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι ενέργειες αυτές και κυρίως η επιλογή του εκδότη Α. Μπακατσέλου να προσβάλει δικαστικά τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εξωθούν στα άκρα την αντιπαράθεση και δυναμιτίζουν το εργασιακό κλίμα. Κι όλα αυτά συμβαίνουν πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι με το οποίο σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας - με την παρότρυνση της συνδικαλιστικής ηγεσίας τους - για να μην οδηγηθούν στην ανεργία...
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ στο http://www.esiemth.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=gr&page=545&NewsItem=1079



πηγή 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin