Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε χθες τη νύχτα σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν.

«Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο
έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.

Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πλήθος κόσμου συγκεντώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας: «ΗΠΑ, ΗΠΑ».

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην
πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και μετά την επιχείρηση εξόντωσής του το σπίτι πυρπολήθηκε για να μην μετατραπεί σε χώρο λατρείας από οπαδούς της αλ Κάιντα.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει η ανακοίνωση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του εγκεφάλου πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, να παρηγορήσει όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε εκείνες τις επιθέσεις.
«Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν δεν απαλύνει τον πόνο που ένιωσαν οι Νεοϋορκέζοι και οι Αμερικανοί εξαιτίας του, όμως είναι μία σημαντική νίκη για το έθνος μας και ένας φόρος τιμής για τους εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για το έθνος μας» ανέφερε ο Μπλούμπεργκ σε ανακοίνωσή του.
Τέσσερις άνθρωποι εκτός από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν χθες στην αμερικανική επίθεση εναντίον της κατοικίας του αρχηγού της αλ Κάιντα, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μια μικρή ομάδα, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει διευκρινίσει αν την αποτελούσαν μέλη της CIA ή των ειδικών δυνάμεων.

Ένας από τους γιους του Μπιν Λάντεν, δύο άντρες προφανώς συνεργάτες του και μια γυναίκα σκοτώθηκαν στην διάρκεια της 40λεπτης επιχείρησης.

Επίσης τραυματίστηκαν άλλες δύο γυναίκες.

Αρκετές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μέσα στην κατοικία.

«Ήταν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως ένα πακιστανικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης αναγκάζοντας όλα τα μέλη της ομάδας να επιβιβαστούν σε άλλο για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Το συγκρότημα που ζούσε ο Μπιν Λάντεν ολοκληρώθηκε πριν από πέντε χρόνια.

Ήταν καλά προφυλαγμένο με ψηλούς τοίχους και συρματοπλέγματα.

Οι πρώτες πληροφορίες ότι ο Μπιν Λάντεν πιθανόν να βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή έφτασαν στις αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2010.

Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του μπιν Λάντεν θέτει την αλ Κάιντα
σε φθίνουσα πορεία και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες αντιαμερικανικές επιθέσεις μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν.

Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για όλον τον κόσμο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η είδηση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν είναι μια μεγάλη ανακούφιση για τους όλους τους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ήταν υπεύθυνος για τις χειρότερες τρομοκρατικές ωμότητες: την 11η Σεπτεμβρίου (2001) και τόσες άλλες επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλούς Βρετανούς» τόνισε ο Κάμερον.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν
σημειώθηκε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, χαιρέτησε σήμερα την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «κοσμοϊστορικό».

«Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται, όμως σήμερα η Αμερική έστειλε ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα: Ανεξάρτητα με το πόσος χρόνος θα χρειαστεί, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί» επεσήμανε ο Μπους σε ανακοίνωσή του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin