Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 3 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Αυξημένα τα κρούσματα μελανώματος

Αυξημένα τα κρούσματα μελανώματος 
Ενα από τα δέκα κυριότερα είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στην Ευρώπη αποτελεί το μελάνωμα αλλά και άλλοι καρκίνοι του δέρματος. Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.

Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και 37.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τη νόσο. Ετησίως στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (9 - 13 Μαΐου), εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, εννέα στα δέκα μελανώματα αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Ετσι και εφέτος, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος, δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Οσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 (από σταθερό, χωρίς χρέωση) ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί το δικό του επίπεδο κινδύνου, μέσω της ίδιας ιστοσελίδες. Η ΕΔΑΕ, με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche - Posay δημιούργησαν την ιστοσελίδα αυτοεξέτασης www.myskincheck.gr όπου όσοι αρχικά δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν έναν από τους δερματολόγους από 9 έως 13 Μαΐου, βρίσκουν οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών). Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καθρέφτης χειρός.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να μάθουν πληροφορίες για το πότε είναι ύποπτη μια ελιά και τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο.
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin