Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Τα παρασιτοκτόνα "μειώνουν" την ευφυΐα

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η έκθεση των εγκύων γυναικών σε μεγάλες ποσότητες παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή γεωργία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη νοημοσύνης των παιδιών.

Τρεις ξεχωριστές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, καλύπτοντας τη χρονική περίοδο σχεδόν μιας δεκαετίας μελετώντας τις αντιδράσεις περίπου 1.000 παιδιών ηλικίας έως εννέα ετών, κατέδειξαν τα παραπάνω συμπεράσματα.

Οι επιστήμονες μέτρησαν στα ούρα και το αίμα, τόσο των εγκύων όσο και των παιδιών που γεννήθηκαν από αυτές, τα ίχνη των οργανοφωσφορικών παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι όσο περισσότερο είχαν εκτεθεί οι έγκυες σε παρασιτοκτόνα, τόσο μικρότερος ήταν, μετά από μερικά χρόνια, ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών τους και τόσο χειρότερη η μνήμη τους, γεγονός που είχε συνέπειες και στις σχολικές επιδόσεις τους.

Ο δείκτης νοημοσύνης καθώς και η μνήμη, επηρεάζεται από τα παρασιτοκτόνα, λόγω της ευαισθησίας του εγκεφάλου των εμβρύων στις χημικές ουσίες του περιβάλλοντος κατά τη φάση της διαμόρφωσης του.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση των οργανοφωσφορικών παρασιτοκτόνων έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί συστήνουν καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών πριν την κατανάλωσή τους. 

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin