Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Στο πλευρό του Στρος-Καν η πλειοψηφία του γαλλικού λαού

Η πλειοψηφία των Γάλλων, ποσοστό 57%, θεωρεί ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν έχει πέσει θύμα συνωμοσίας στην υπόθεση της απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος μιας 32χρονης καμαριέρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Αντίθετα, το 32% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός δεν αποτελεί «θύμα συνωμοσίας», με ένα 11%  να μην εκφράζει γνώμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τα μέσα ενημέρωσης BFM-TV, RMC και 20 Minutes.
Μεταξύ των υποστηρικτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το 70% πιστεύει πως πρόκειται για συνωμοσία σε βάρος του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με το 23% όμως να μη συμμερίζεται την άποψη αυτή και το 7% να μην εκφράζει γνώμη.
Παράλληλα, το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί η πολιτική έχει σε γενικές γραμμές ένα ρόλο στην υπόθεση αυτή, ενώ το 38% δε συμφωνεί με αυτή την άποψη. Σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων, η ηγεσία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος «μάλλον ευθύνεται» γι αυτό, άποψη που δε συμμερίζεται το 31%.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά στις 16 Μαΐου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.007 ερωτηθέντων, ηλικίας 18 ετών και άνω.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin