Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Altly: Το εναλλακτικό Facebook


Ως γνωστόν, αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις αντί του Facebook δεν υπάρχουν. Έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες για τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων που θα μπορέσουν να σταθούν αντάξια απέναντι στο Facebook, αλλά δε στέφθηκαν με επιτυχία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Diaspora, το οποίο παρά το ότι μάζεψε $200.000 από υποστηρικτές, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη.

Και κάπου εδώ έρχεται το Altly. Οι δημιουργοί της νέας social media πλατφόρμας, θεωρούν ότι οι επιλογές ασφαλείας του Facebook δεν είναι αξιόπιστες και δύσκολα μπορούν να κατανοηθούν ακόμα και από έναν έμπειρο χρήστη. Η νέα απόπειρα για εναλλακτικό Facebook πήρε το όνομά της από τη λέξη «alternative» (εναλλακτικό) και έχει σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των επιλογών ασφαλείας και των χρηστών.

Πίσω από το Altly, βρίσκεται ο Dimitry Shapiro (έχει κάνει ήδη μία αποτυχημένη απόπειρα για εναλλακτική λύση του Facebook, το Veoh), ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων στο blog του για τη νέα προσπάθεια.

«Το Facebook αλλάζει δραματικά τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τους συνεργάτες μας, καθώς και τις άλλες ομάδες ανθρώπων. Δεχόμαστε αιτήσεις φιλίας από ανθρώπους που δεν θα είχαμε κρατήσει επαφή εάν δεν υπήρχε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Αναγκαζόμαστε να μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες με ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα φίλοι μας, αλλά απλά γνωστοί.»

Σίγουρα όπως για κάθε PC υπάρχει κι ένα Mac, για κάθε Nike υπάρχει κι ένα Reebok και για κάθε Coca-Cola υπάρχει και μία Pepsi, έτσι και στο χώρο των social media όπως υπάρχει το Facebook, θα πρέπει να υπάρχει και ένας άξιος ανταγωνιστής του.

Θα ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την ανάπτυξη του Altly, το οποίο θα χτυπήσει το Facebook εκεί που πονάει: στις ρυθμίσεις ασφαλείας και στην προστασία προσωπικών δεδομένων, επιτρέποντας στους χρήστες να καθορίσουν ακόμα και ποιες πληροφορίες και για πόσο καιρό θα αποθηκεύονται στο σύστημα.

Προς το παρόν, το αντι-Facebook δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του. Η πρωτότυπη έκδοσή του όμως, έχει εντυπωσιάσει τους επενδυτές και τα δικαιώματά του τα έχει εξασφαλίσει η εταιρεία Venture Capital.

Altly λοιπόν και οι ελπίδες για ένα εναλλακτικό Facebook αναγεννιούνται. Θα τα καταφέρει άραγε;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin