Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 8 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon «Γεύση από την Ελλάδα», στο Πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης

Τη συνεισφορά της αρχαιοελληνικής Ιατρικής, τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας και της αρμονικής συμβίωσης με τη φύση, ανέδειξε η εκδήλωση «Γεύση από την Ελλάδα», που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Adelphi, της Νέας Υόρκης. Συντονίστριες της εκδήλωσης ήταν οι καθηγήτριες και σύμβουλοι του Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών, Γιούλα Σερπάνος και Νάνσυ Μπίσκα.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ελληνο-Αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα», με σκοπό να δημιουργηθεί ένα αλσύλλιο 4.000 δένδρων στους Δελφούς, που να φέρει το όνομα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου.
Τον κύριο ομιλητή της εκδήλωσης, Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Νέας Ιερσέης Δρ. Γεώργιο Τσιούλια, προσφώνησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κατερίνα Πουγιουκλίδη.
Στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου ο Δρ. Τσιούλιας μίλησε για την συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών στη σύγχρονη Ιατρική.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Αγλαϊα Μπαλτά και Κούλα Σοφιανού, αντίστοιχα, πολλοί Έλληνες και Αμερικανοί φοιτητές, γονείς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της Ομογένειας.
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα και ελληνικούς χορούς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin