Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon 900.000 ευρώ για ανέκδοτα χειρόγραφα του Ροβεσπιέρου

Για περισσότερα από 900.000 ευρώ πωλήθηκαν στο γαλλικό κράτος, ανέκδοτα χειρόγραφα της ηγετικής μορφής της Γαλλικής Επανάστασης, του Ροβεσπιέρου.

Σε πλειστηριασμό του οίκου Sotheby's στο Παρίσι την Τετάρτη (18/05), το γαλλικό κράτος άσκησε το δικαίωμα προτίμησης του δημοσίου στα ανέκδοτα χειρόγραφα του Ροβεσπιέρου, τα οποία θα πρέπει τώρα να παραμείνουν στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Τα χειρόγραφα εργασίας του Ροβεσπιέρου, που συντάχθηκαν από τον ηγέτη των Ιακωβίνων στην πιο σκληρή περίοδο της Τρομοκρατίας, δηλαδή 1792-1794 και παρέμεναν άγνωστα μέχρι σήμερα, είχαν εκτιμηθεί από 200.000 ως 300.000 ευρώ.

Θα αποκτηθούν τώρα στο συνολικό ποσό των 979. 400 ευρώ από το γαλλικό κράτος για λογαριασμό των Εθνικών Αρχείων.

Όλα αυτά τα γραπτά του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου, που γεννήθηκε το 1758 και καρατομήθηκε με γκιλοτίνα στο Παρίσι τον Ιούλιο του 1794, διατηρήθηκαν για περισσότερο από δύο αιώνες, από τους απογόνους του φίλου του, Με Μπας.

Όλα μαζί τα χειρόγραφα περιλαμβάνουν τμήματα από πέντε ομιλίες και τέσσερα άρθρα, διάσπαρτες σημειώσεις και μια επιστολή προς έναν άγνωστο αλληλογραφούντα επί της ουσίας της φιλοσοφίας του, δηλαδή τη δύσκολη σχέση μεταξύ της ευτυχίας και της ελευθερίας.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin