Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon «Σερφάρει» το 44% των Ελλήνων

 


Χαμηλοί παρέμειναν και το 2010 οι ρυθμοί αύξησης της χρήσης του Διαδικτύου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας που βασίζεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Eurostat, το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το Internet ανήλθε πέρσι σε 44%, δύο μόλις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ποσοστό του 2009, ενώ τακτικοί χρήστες είναι το 41% (+3 μονάδες).

Αντίστοιχα, το ποσοστό των νοικοκυριών φθάνει στο 46% (από 38%). Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν δείχνει να μειώνει την απόσταση από την Ευρώπη καθώς ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 69% για τη συνολική, 65% για την τακτική χρήση και 70% στα νοικοκυριά. Τα ποσοστά χρήσης είναι υψηλότερα στους άνδρες (49% έναντι 40% στις γυναίκες) και στις νεαρές ηλικίες (86% στην κατηγορία 16-24 ετών αλλά μόλις 35% σε εκείνη των 35-44 ετών). Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Αττική συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό νοικοκυριών με σύνδεση στο διαδίκτυο (57%), ενώ η Βόρεια και η Κεντρική Ελλάδα τα χαμηλότερα (37% και 38% αντίστοιχα).
Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Κρήτη παρουσιάζουν καλύτερες, συγκριτικά, επιδόσεις και πλησιάζουν περισσότερο τους δείκτες της Αττικής.
Από τα νοικοκυριά που δεν έχουν σύνδεση, η πλειονότητα προβάλλει ως κυριότερο λόγο την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις πληροφορίες του διαδικτύου (34%) και την έλλειψη δεξιοτήτων χρήσης (33%). Επίσης, το 95% των Ελλήνων 16-74 ετών έχει κινητό τηλέφωνο, ενώ το 25% χρησιμοποιεί το κινητό του για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin