Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Δείπνο 3.500 ευρώ για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Καβάλα

image 
Και τους 70 συνδαιτυμόνες, αρχές και προσκεκλημένους
Εγκρίθηκαν τα κονδύλια από την Περιφέρεια Aν. Μακεδονίας Θράκης

Στα αθέατα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίου που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη τις επόμενες μέρες στην Καβάλα κηρύσσοντας την έναρξη διαχριστιανικού συνεδρίου Παύλος-Φίλιπποι, δύο χιλιετίες, το ευρωπαϊκό όραμα του αποστόλου των «Εθνών» και μετέχοντας στα εγκαίνια του συνεδριακού Κέντρου στη Λυδία Καβάλας εντάσσεται η αποκάλυψη του «Χ» ότι ένα από τα επίσημα γεύματα θα κοστίσει 3.500 ευρώ και θα καλύψει ανάγκες 70 συνδαιτυμόνων του.  

Ο πατριάρχης δεν θα δοκιμάσει ούτε μια τοπική γεύση, αλλά θα προτείνεται σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στα χέρια της η εφημερίδα μας να φάει φιλέτο σολωμού, ψαρόσουπα μεσογειακή, φαγκρί ή συναγρίδα, μους γιαούρτι με ανανά, ή κακαβιά με χριστόψαρο και φιλέτο γλώσσας με κρέμα λάϊμ και σπαράγγια, γαρίδες ποσέ, με μηλόπιτα με κρέμα μαστίχας, συνοδεία κρασιού από 19-26 ευρώ τη φιάλη. Τα ερωτήματα φυσικά προς τους διοργανωτές κι όχι προς τον προκαθήμενο της ορθοδοξίας είναι: Που είναι οι τοπικές γεύσεις της περιοχής; Γιατί δεν κλήθηκε η κ. Σπανού που βραβεύτηκε για την τοπική κουζίνα της Καβάλας να υποδείξει μενού που να εμπεριέχουν το στοιχείο της νοστιμιάς της τοπικής κουζίνας και της γεύσης χωρίς να ξεφεύγει και σε οικονομικά μεγέθη.

Ο υψηλός φιλοξενούμενος απαιτείται κι επιβάλλεται να έχει την άριστη φιλοξενία μήπως όμως έτσι προκαλούμε σε εποχές λιτότητας, κρίσης και ανεργίας; Μήπως έπρεπε και για λόγους χριστιανικού συμβολισμού να ακολουθείτο δείπνο με την αγιορίτικη λιτότητα κι όχι να ακολουθηθεί η γνωστή πεπατημένη με γκουρμέ γεύματα σεφ από τα ακριβότερα ψάρια, πιάτα και κρασιά; Το τελικό «οκ» για το δείπνο υψηλών απολαύσεων στο ξενοδοχείο Λούσι δόθηκε από τον  αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, όπως αποδεικνύει το σχετικό έγγραφο που  δημοσιεύουμε με θέμα: « Έγκριση δαπάνης εν όψει της επίσκεψης της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης».  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin