Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Αγόρασε κάλπικες λίρες αξίας 320.000 ευρώ

 

 Τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής φέρονται ότι άρπαξαν από επιχειρηματία, δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για απάτη. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του 69χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου να διασφαλίσει τις τραπεζικές του καταθέσεις, του πούλησαν πλαστές χρυσές λίρες, αξίας 320.000 ευρώ, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν επιχρυσωμένα «νομίσματα» αλουμίνιου.

Ένας από τους κατηγορούμενους, ηλικίας 43 ετών, συνελήφθη και ανακρίνεται από αστυνομικούς της ασφάλειας, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Οι δύο άνδρες πλησίασαν τον ανυποψίαστο επιχειρηματία και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, τον έπεισαν να μετατρέψει τις καταθέσεις του σε λίρες Αγγλίας. Μάλιστα, για να γίνουν πιστευτοί του είπαν ότι δήθεν είχαν βρει τις λίρες στη διάρκεια ανασκαφής και για αυτό τα νομίσματα ήταν παλιάς κοπής και γνήσια 100%.

Σύμφωνα με την αστυνομία μέσα σε διάστημα δύο μηνών ο 67χρονος έκανε σε τακτά χρονικά διαστήματα αναλήψεις από την τράπεζα και οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι του πούλησαν 1.400 λίρες, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ αξιωματικός της ασφάλειας, δεν ήταν ούτε καν κίβδηλες, αλλά επιχρυσωμένο αλουμίνιο.

Όταν ο 67χρονος διαπίστωσε ότι εξαπατήθηκε κατήγγειλε το γεγονός και οι αστυνομικοί της ασφάλειας του ζήτησαν να προσποιηθεί ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει και άλλες λίρες. Στο ραντεβού που κλείστηκε συνελήφθη ο 43χρονος την ώρα που εισέπραττε από τον επιχειρηματία άλλα 40.000 Ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι κρότου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin