Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Διεθνής τίτλος «καλύτερου νέου ερευνητή» για το 2011 σε φοιτητή του ΑΠΘ

 
Ως ο καλύτερος νέος ερευνητής για τη συμβολή του στην εξέλιξη της επιστήμης του Μηχανικού, στα θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς διακρίθηκε ο υπ. Διδάκτωρ του Εργαστήριου Μεταλλικών Κατασκευών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., Χρήστος Τσαλίκης.

Ο νέος ερευνητής Χρήστος Τσαλίκης βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Integrated Fire Engineering and Response, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 29 & 30 Απριλίου 2011.
Η βράβευση αυτή έρχεται αμέσως μετά την, ιδιαίτερα, τιμητική κατάταξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., στη θέση 50-100 στη διεθνή λίστα κατάταξης Τμημάτων Πανεπιστημίων Εταιρείας Quacquareli Symonds (QS), που ασχολείται με την ποιοτική κατάταξη Πανεπιστημίων και Τμημάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Χαράλαμπου Μπανιωτόπουλου, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια ερευνητικά, μεταξύ άλλων, σε θέματα μελέτης της δομικής συμπεριφοράς των κατασκευών έναντι πυρκαγιάς (Fire Engineering and Structural Response).

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος ερευνητής Χρήστος Τσαλίκης εκπροσώπησε το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών και συμμετείχε στην παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας στο φετινό Διεθνές Συνέδριο. Διακρίθηκε μεταξύ ερευνητών από όλο τον κόσμο οι οποίοι ασχολούνται με θέματα σχεδιασμού κατασκευών έναντι πυρκαγιάς. Μετά από ψηφοφορία όλων των συμμετεχόντων για την υψηλή ποιότητα, την επιστημονική πληρότητα, την καινοτομία και την άριστη παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας, ο Χρήστος Τσαλίκης ανακηρύχτηκε για φέτος ως ο καλύτερος νέος ερευνητής (Best Young Researcher).

Η επιστημονική εργασία που παρουσίασε αφορούσε στη μελέτη συμπεριφοράς μεταλλικού στύλου σε περίπτωση πυρκαγιάς και εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ., Καθηγητή Χαράλαμπου Μπανιωτόπουλου και του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ευθύμιου Κολτσάκη.

Ο Χρήστος Τσαλίκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου, σε θέματα μεταλλικών κατασκευών. Το τελευταίο διάστημα εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, ως υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin