Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon "Παίζει" Μπετόβεν χωρίς να διαβάζει νότες 19χρονος Βρετανός!

Μια θαυμαστή αλλά και σπάνια ικανότητα έχει ένας 19χρονος νεαρός από τη Βρετανία αφού μπορεί να μάθει μουσικά κομμάτια χωρίς να διαβάσει... τις μουσικές νότες. Όπλο του: η εξαιρετική μνήμη του.

O Σάμουελ Όσμοντ από το Κόρνγολ της Αγγλίας, δεν έκανε ποτέ μαθήματα πιάνου, όμως έχει μια μοναδική δυνατότητα: μπορεί να μάθει κομμάτια από μουσικοσυνθέτες όπως ο Σοπέν και ο Μπετόβεν μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες, αφού διαθέτει εξαιρετική μνήμη.
Το 19χρονο μουσικό ταλέντο, παρόλο που δεν είχε σκοπό να ακολουθήσει μουσικές σπουδές, οι καθηγητές του, βλέποντας τις σπάνιες δυνατότητες του, προσπάθησαν να τον μεταπείσουν και τα κατάφεραν! 

Ο Σάμουελ μαθαίνει ένα μουσικό κομμάτι ακούγοντας το σε τμήματα και, στη συνέχεια κάνοντας επεξεργασία των σημειώσεων που έχει “κρατήσει” στο μυαλό του, καταφέρνει να το απομνημονεύσει και τελικά να το παίξει στο πιάνο.
Ξεκίνησε να παίζει πριν από δύο χρόνια και το πρώτο του κομμάτι ήταν “η Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Μπετόβεν.
Αυτόν τον καιρό, μαθαίνει ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι του Σοπέν, το “Ballarde Νο1”, το οποίο είναι γεμάτο με ταχεία κλίμακες και συγχορδίες. Το κομμάτι αυτό είναι τόσο δύσκολο που μέχρι και ο καθηγητής μουσικής του δεν μπορεί να το παίξει.
Ο Όσμοντ έχει μεγαλώσει μέσα στο χώρο της μουσικής αφού και η μητέρα του ασχολείται με τη κιθάρα. “Πριν 2 χρόνια αποφάσισα να μάθω να παίζω πιάνο, ακόμα και αν δεν είχα κάνει κανένα μάθημα...", αναφέρει ο ίδιος σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα telegraph.
Σύμφωνα με τους καθηγητές του, ο Σάμουελ είναι “μοναδικός”. “Είναι απίστευτο, μπορεί να απομνημονεύσει ένα μουσικό κομμάτι του Σοπέν μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Έχει εξαιρετική μνήμη...".
Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν κάνει κάτι το σπουδαίο, απλά τυχαίνει να έχει πολλή καλή μνήμη”. Όμως, είναι αδύνατο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από μια τέτοια ικανότητα, η οποία προϋποθέτει θα λέγαμε και ζηλευτή θέληση... 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin