Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Η ελίτ του Twitter

ποιοι παίζουν κεντρικό ρόλο στην υπηρεσία
Ερευνητές από τη Yahoo και το Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ διεξήγαγαν πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με τις τάσεις στο Twitter. Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και δείχνουν ότι υπάρχει μια ολιγομελής ελίτ χρηστών που παίζουν κεντρικό ρόλο στην υπηρεσία. 


Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι περίπου 20.000 χρήστες δημιουργούν σχεδόν το 50% του περιεχομένου που διακινείται στο Twitter. Δεδομένου ότι οι συνολικοί χρήστες του Twitter είναι κάτι λιγότερο από 200 εκατομμύρια, η ελίτ αυτή αντιπροσωπεύει μόλις το 0,01% του micro-blogging πληθυσμού.
Πρόκειται για μια άτυπη ομάδα που αποτελείται από celebrities, bloggers, συγγραφείς, δημοσιογράφους και άλλους ανθρώπους με υψηλή αναγνωρισιμότητα που έχουν χιλιάδες followers. Πολύ συχνά, τα tweets αυτών των ανθρώπων αναμεταδίδονται από όσους τους ακολουθούν κι έτσι αυτή η ομάδα των 20.000 ανθρώπων είναι τελικά υπεύθυνη για το μισό περιεχόμενο που διακινείται στο Twitter.
Όσο για τα retweets που κάνουν οι ίδιοι οι elite users, φαίνεται ότι οι bloggers είναι οι πιο δραστήριοι, καθώς αναμεταδίδουν πολύ περισσότερη πληροφορία από τις άλλες υπο-ομάδες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin