Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Μέλος της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για διπλό φονικό

Μέλος της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για διπλό φονικό 
Οι μαρτυρίες ενός υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Λαυρίου φέρονται να οδήγησαν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής στην εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος που διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χαλάνδρι, με θύματα τον μέντιουμ Μιχάλη Μουτάφη και τη γραμματέα του Παρασκευή Γκέζου.

Ως δράστης του εγκλήματος κατηγορείται ένας 36χρονος, από τα δραστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής, με ψηφοδέλτιο της οποίας κατήλθε υποψήφιος περιεφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα λαμβάνοντας 7.301 ψήφους! Παράλληλα, φέρεται να πρωτοστατούσε σε επεισόδια στον Αγιο Παντελεήμονα εις βάρος μεταναστών, ενώ στην κατοχή του είχε βρεθεί – τον Φεβρουάριο του 2010 – ένα όπλο. Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας, σε εκβιασμούς ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και για απειλές σε βάρος ενός γνωστού λαϊκού τραγουδιστή αλλά είχε απαλλαγεί.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο δικαστικός φάκελος για τη δολοφονία του μέντιουμ και της γραμματέως του στο Χαλάνδρι έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας – τον Οκτώβριο του 2007 – του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Καραμέλα» στη λεωφόρο Συγγρού. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι εμπλεκόμενοι στην ίδια ιστορία έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για την κατασκευή – κοντά στο ξενοδοχείο «Ξενία» της Πάρνηθας – βόμβας μεγάλης ισχύος. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «δυσώδη υπόθεση» που συνδέει οργανωμένο έγκλημα και συμβόλαια θανάτου με ακροδεξιές οργανώσεις.

Γνωστός των θυμάτων

Το έγκλημα έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Κισσάβου στο Χαλάνδρι, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως επαγγελματικό χώρο ο αστρολόγος και η συνεργάτις του. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών ο δράστης του διπλού εγκλήματος ήταν γνωστός των θυμάτων, καθώς στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Ο 48χρονος Μιλτιάδης Μουτάφης ήταν γνωστός ως αστρολόγος και διέθετε μεγάλο κύκλο πελατών. Διατηρούσε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, όπου ανέγραφε την ιδιότητά του και τις υπηρεσίες που πρόσφερε, η οποία όμως λίγες ώρες μετά το έγκλημα «κατέβηκε». Στην ιστοσελίδα δήλωνε «Καθηγητής Αστρολογίας - Συγγραφέας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Αστρολογικής και Παραψυχολογικής Εταιρείας Ο ΣΕΙΡΙΟΣ».

Οικονομικές διαφορές

Από καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία διετία, φαίνεται να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία των δύο ατόμων μπορεί να σχετίζεται με οικονομικές εκκρεμότητες που ίσως είχε ο αστρολόγος με άλλα άτομα.

Καταλυτική μαρτυρία αποδείχθηκε αυτή ενός 35χρονου υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο 36χρονος κατηγορούμενος τού έδωσε την 1η Μαρτίου 2009 ένα όπλο προκειμένου να το επισκευάσει και να αλλοιώσει τις ραβδώσεις, οι οποίες σε ενδεχόμενη βαλλιστική εξέταση θα τον συνέδεαν με το έγκλημα του Χαλανδρίου.

Επιπλέον στο αυτοκίνητο του 54χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου στη λεωφόρο Λαυρίου (σ.σ. είχε και παλαιότερα επαφές με το μέλος της Χρυσής Αυγής) βρέθηκε – τον Ιούνιο του 2010 – από αστυνομικούς το ύποπτο όπλο το οποίο στάλθηκε για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο συγκεκριμένο ΙΧ ύστερα από τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία «μέσα σε αυτό βρισκόταν το όπλο του διπλού εγκλήματος στο Χαλάνδρι». Στην πορεία διαπίστωσαν ότι μια στενή φίλη του ιδιοκτήτη του πρατηρίου βενζίνης ήταν παλαιότερα συνεργάτις του Μιχάλη Μουτάφη, θύματος της εγκληματικής ενέργειας. Οι αξιωματικοί προχώρησαν στην άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του μέλους της Χρυσης Αυγής και διαπίστωσαν από τις καταγραφές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ότι βρισκόταν την ημέρα και την ώρα του εγκλήματος στη συγκεκριμένη περιοχή του Χαλανδρίου. Ομως τα πρόσωπα που αναφέρονται στο έγκλημα του Χαλανδρίου έχουν μνημονευθεί και σε άλλες υποθέσεις.

Γνωστός ο μάρτυρας

Ο 35χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού είχε συλληφθεί στις 28 Οκτωβρίου 2007 μαζί με αλλα εννιά άτομα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γιάννη Βουτυράκου, ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Καραμέλα» στη λεωφόρο Συγγρού. Ο υπαξιωματικός, καταθέτοντας αμέσως μετά τη σύλληψή του, κατήγγειλε το μέλος της Χρυσης Αυγής ως το πρόσωπο που του είχε δώσει 30.000 ευρώ προκειμένου να σκοτώσει τον Βουτυράκο. Ακόμη στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής έρευνας, ο 36χρονος που του αποδίδονται κατηγορίες για τη διπλή δολοφονία είχε κατηγορηθεί για εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, για απειλή σε βάρος του γνωστού τραγουδιστή Νίκου Κουρκούλη αλλά και για αρπαγή με τη βία χρηματικού ποσού από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Λαυρίου ο οποίος τώρα έδωσε κρίσιμη κατάθεση και για τον φόνο του μέντιουμ στο Χαλάνδρι.

Ομως όλοι οι κατηγορούμενοι γι' αυτές τις υποθέσεις είχαν απαλλαγεί δια βουλεύματος αφού από τους δικαστικούς λειτουργούς δεν θεωρήθηκε ότι «υπήρχε αρχή εκτέλεσης της απόπειρας δολοφονίας του κ. Βουτυράκου». Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι ο 35χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που αναφέρεται στην υπόθεση «Καραμέλα», αλλά δίνει και την κρίσιμη κατάθεση για την εξιχνίαση του διπλού φονικού στο Χαλάνδρι, είχε συλληφθεί στις 11 Ιουλίου 2010 για την προσπάθεια κατασκευής βόμβας-«μαμούθ» στην Πάρνηθα!

Οπως είχε αναφερθεί τότε στην ακακοίνωση της Αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου 12 volt και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη. Στην κατοχή του 35χρονου είχαν βρεθεί ακόμη ένα περίστροφο 357 Magnum, μάρκας Taurus, με δώδεκα φυσίγγια των 0,38 mm.

Παρουσία στον Αγιο Παντελεήμονα

Ο 36χρονος που συνελήφθη για το έγκλημα στο Χαλάνδρι κατάγεται από το Μεσολόγγι, είναι πατέρας τριών παιδιών και είχε παλαιότερα μάντρα αυτοκινήτων. Τα τελευταία χρόνια είχε συνεχή παρουσία ως μέλος της Χρυσης Αυγής με κύριο πεδίο δραστηριότητας τον Αγιο Παντελεήμονα όπου μάλιστα είχε ανοίξει και μπαρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οργάνωνε εκδηλώσεις και άλλες ενέργειες κατοίκων της περιοχής κατά των μεταναστών. Τον Νοέμβριο του 2010 κατήλθε ως υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος όπου έλαβε ποσοστό 1,87%.

Οπως ανέφερε τότε, μεταξύ άλλων, στο φυλλάδιό του, «πρέπει επιτέλους ο λαός μας να ενηλικιωθεί πολιτικά, να πάρει την τύχη στα χέρια του και να τους πετάξει κατάμουτρα και στην κάλπη: τέρμα οι κοροϊδίες, τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες μαζέψτε τα! Να συνειδητοποιήσουμε αυτό που είναι ολοφάνερο. Μόνο οι έλληνες εθνικιστές και θέλουν και μπορούν να ξαναφτιάξουν την Ελλάδα μεγάλη».

Ο 36χρονος είχε επίσης συλληφθεί στον Αγιο Παντελεήμονα, στις 21 Φεβρουαρίου 2010, ύστερα από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διότι γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι Zastava καθώς και ένας γεμιστήρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται την κατηγορία για το διπλό φονικό στο Χαλάνδρι και αποδίδει την εμπλοκή του σε σκοπιμότητα και σύγχυση των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Οπως ανέφερε στους αστυνομικούς, «γιατί να δώσω το όπλο μου για επισκευή στον υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος με είχε εμπλέξει παλαιότερα στην υπόθεση των εκβιασμών; Τόσο αφελής είμαι να μην το πετάξω και να το δίνω για επισκευή;».


πηγή 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin