Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 3 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Το απαγορευμένο βιβλίο του τούρκου δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ στο διαδίκτυο!

Το αδημοσίευτο χειρόγραφο του συλληφθέντα Αχμέτ Σικ (Ahmet Şık), το οποίο κατάσχεσε πρόσφατα η αστυνομία της Τουρκίας, βγήκε την Πέμπτη το βράδυ στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου.
Σύμφωνα με τη Hürriyet δημοσιογράφος Αϊντίν Ενγκίν (Aydın Engin), ο οποίος είχε προηγουμένως διαβάσει το χειρόγραφο του “İmamın Ordusu” (“Ο Στρατός του Ιμάμη”), επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τη γνήσια έκδοση.


Το περιεχόμενο του αμφιλεγόμενου βιβλίου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον στην Τουρκία, εξαιτίας της κράτησης του Σικ στις 3 Μαρτίου, ως μέρος της υπόθεσης της Εργκενεκόν. Κατά τη στιγμή της σύλληψής του, ανέφερε σε δημοσιογράφους, “Αυτοί που (το) αγγίζουν, να καούν.” Το βιβλίο αναφέρεται στην θρησκευτική κοινότητα Fethullah Gülen (Φετχουλάν Γκιουλέν) και την υποτιθέμενη οργάνωση που έχει ιδρύσει μέσα στην τουρκική αστυνομία.
Όταν ο Σικ συνελήφθη στις 6 Μαρτίου, ο τότε εισαγγελέας για την υπόθεση της Εργκενεκόν, Ζεκεριγιά Οζ (Zekeriya Öz), ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη δεν έγινε εξαιτίας του βιβλίου. Ωστόσο, έγιναν επιδρομές στις 24 Μαρτίου, τόσο στον εκδοτικό οίκο, όσο και σε άτομα που είχαν ψηφιακά αντίγραφα του χειρογράφου. Τα αντίγραφα διεγράφησαν και οι κάτοχοί τους προειδοποιήθηκαν ότι μπορεί να κατηγορηθούν για συνενοχή σε παράνομη οργάνωση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin