Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 3 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Δέχονται να ζήσουν λιγότερο, φτάνει να αποκτήσουν «τέλειο σώμα»

 

Εκατομμύρια γυναίκες είναι τόσο απελπισμένες από το περιττό βάρος τους που ευχαρίστως θα έδιναν ένα χρόνο από τη ζωή τους για να αποκτήσουν το τέλειο σώμα, δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε στη Βρετανία.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι μία στις τρεις φοιτήτριες σε βρετανικά πανεπιστήμια δηλώνουν πρόθυμες «να πεθάνουν πιο γρήγορα» σε αντάλλαγμα για το «ιδανικό σώμα» ενός μοντέλου. Το μεγαλύτερο σοκ  Σχεδόν όλες οι κοπέλες είχαν φυσιολογικό βάρος. Μερικές μάλιστα ήταν πολύ αδύνατες - κάτι που όμως δεν εξέπληξε τους ερευνητές, καθώς γνωρίζουν ότι όσες κοπέλλες «φλερτάρουν» με τη νευρική ανορεξία έχουν την αυταπάτη ότι είναι «χοντρές» κι ας ζυγίζουν 45 ή 40 κιλά.

Το 16% από όσες συμμετείχαν είπε ότι θα έδινε ένα χρόνο από τη ζωή τους για το τέλειο σώμα. Μάλιστα το 10% δήλωσε ανάλογη προθυμία για δύο έως και...πέντε χρόνια. Το 2% ήταν τόσο απελπισμένο που είπε ότι θα έδινε μία δεκαετία!

Πολλές από τις κοπέλες είπαν ότι θα ήταν πρόθυμες να κάνουν και άλλες θυσίες προκειμένου να δείχνουν πιο όμορφες. Φίλοι, οικογένεια και πανεπιστημιακή επιτυχία είχαν μικρότερη αξία στις προτιμήσεις τους από την εξωτερική εμφάνιση.

Το 13% είπε ότι θα δεχόταν μείωση μισθού, το 8% ότι θα αντάλλαζε μια προαγωγή στη δουλειά και το 6% ότι θα δεχόταν χαμηλότερο βαθμό στο πτυχίο προκειμένου να αποκτήσει το τέλειο σώμα. Σε ποσοστό 7% οι κοπέλες θα δέχονταν να περνούν λιγότερο χρόνο με την οικογένειά τους και με τους φίλους τους για την ιδανική εμφάνιση.

Οι περισσότερες από όσες έλαβαν μέρος στην έρευνα για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης Succeed Foundation ομολόγησαν ότι «έκαναν αρνητικές σκέψεις για το σώμα τους την προηγούμενη εβδομάδα».
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin