Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Τουλάχιστον 150 νεκροί σε ναυάγιο

 
Τα πτώματα 15 μεταναστών εντοπίστηκαν ανοιχτά των ακτών της Λαμπεντούζα, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Περίπου 150 μετανάστες εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν όταν ένα πλοιάριο, το οποίο θεωρείται ότι μετέφερε περί τους 200 ανθρώπους από την Τυνησία, ναυάγησε κοντά στις ακτές της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 47 άνθρωποι. Οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των μεταναστών, στις οποίες μετέχουν τρία σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος από τη Μάλτα, παρεμποδίζονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και από την τρικυμιώδη θάλασσα.

Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 04:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) 40 μίλια νοτίως της Λαμπεντούζα. Οι αρχές της Βαλέτα έλαβαν σήμα κινδύνου που εξέπεμψε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου το πλοιάριο και ειδοποίησαν τις ιταλικές αρχές.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επέμβει. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική έχουν μεταβεί στη νότια Ιταλία από τις αρχές του χρόνου- οι περισσότεροι από τους οποίους στη νήσο Λαμπεντούζα- που απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα (95 μίλια) από τις ακτές της Τυνησίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin