Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Εναλλακτική μόδα από ανακυκλωμένα λάστιχα πυροσβεστικής

Εναλλακτική μόδα από ανακυκλωμένα λάστιχα πυροσβεστικής 
Ο 32χρονος Μάρτιν Κλίζενερ, έχει σπουδάσει ραπτική και αφού πειραματίστηκε με σακιά από καφέ και ιστιοσανίδες για σερφ, αποφάσισε πως τα λάστιχα της πυροσβεστικής του ταιριάζουν περισσότερο σαν υλικό προκειμένου να υλοποιήσει μια ιδέα που βασίζεται στην ανακύκλωση.

Ο Μ. Κλίζενερ μαζεύει τα παλιά λάστιχα της πυροσβεστικής τα πλένει, τα καθαρίζει και αρχίζει να τα κόβει. Από την Κολωνία παίρνουν το δρόμο προς την Πολωνία, όπου και μετατρέπονται σε τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια.


Η επιχείρησή του Μάρτιν Κλίζενερ εργάζεται πολύ συνειδητά με οικολογικά προϊόντα. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιεί είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ακόμα και για το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά τη διάρκεια που κόβονται τα λάστιχα και συσκευάζονται για να φύγουν προς την Πολωνία έχει σκεφθεί μια λύση. Για το CO2 που παράγει με τη λειτουργία της επιχείρησή του ο Κλίζενερ δίνει ένα ποσό στην πρωτοβουλία με την επωνυμία Atmosfair, η οποία έχει προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο.


Όπως εξηγεί ο καθηγητής Τόμας Πέτζ από το πανεπιστήμιο του Άαχεν, αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού στην κοινωνία μας σήμερα. Εμείς μεταφέρουμε ανακυκλώσιμα μπουκάλια από την Ευρώπη στην Ασία, και στην Ασία από αυτά τα μπουκάλια φτιάχνονται υφάσματα. Αυτά τα υφάσματα τα αγοράζουμε φθηνά και πάλι στην Ευρώπη. Όταν θέλουμε να τα πετάξουμε τότε έχουμε ένα πρόβλημα.


Η μόδα πάντως από τα ανακυκλωμένα λάστιχα της πυροσβεστικής είναι ακριβούτσικη. Μια θήκη για το φορητό υπολογιστή κοστίζει 160 ευρώ. Αυτό που κοστίζει περισσότερο από όλα είναι η ραφή του υλικού στην Πολωνία.


Παρά όμως την ακριβή τιμή, τα προϊόντα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Μόνο το 2010 η εταιρεία πούλησε περισσότερα από 20.000 κομμάτια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin