Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Κατασχέθηκαν 20 τόνοι ακατάλληλες αραχίδες Κίνας

 
 Κατασχέθηκε φορτίο με αραχίδες χωρίς κέλυφος, βάρους 19.500 κιλών, προέλευσης Κίνας, διότι στο δείγμα που πήραν οι γεωπόνοι της υπηρεσίας στις 11 Μαρτίου 2011 η περιεκτικότητα σε *αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια, όπως προέκυψε από τις αναλύσεις που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το προϊόν, ως μη σύμφωνο με τα οριζόμενα στην Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία, κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν επετράπη η εισαγωγή του και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην διατεθεί στην αγορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

* Οι αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Οι ισχυρότατα τοξικές και καρκινογόνες αφλατοξίνες παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται κυρίως σε ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς (ιδιαίτερα στα αράπικα φυστίκια και αμύγδαλα), μπαχαρικά, σιτηρά και σε τυριά, όταν υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Επίσης μπορεί να εμφανισθούν στο γάλα ζώων που έχουν τραφεί με ζωοτροφές (καλαμπόκι κ.λπ.), στα οποία είχαν αναπτυχθεί μύκητες (ευρωτίαση, μούχλα)


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin