Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Wi-Fi από τον γείτονα

Είναι πλέον γνωστή σε όλους μας η συνήθεια να «δανειζόμαστε» την Wi-Fi σύνδεση που ανιχνεύουμε στο χώρο εμβέλειάς μας και είτε αυτή είναι ελεύθερη (χωρίς κάποιο κωδικό πρόσβασης), είτε βρίσκουμε τρόπο να τον παρακάμψουμε. Σύμφωνα με την εταιρία Wi-Fi Alliance, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ το 32% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι προσπαθεί να εισέλθει σε ξένα απροστάτευτα Wi-Fi δίκτυα που δεν τους ανήκουν. Αυτό συγκρινόμενο με το 18% αντίστοιχης έρευνας που είχε διενεργηθεί τον Δεκέμβριο του 2008 δείχνει την αυξητική τάση. 
 
Επίσης καταδεικνύει και την αφέλεια που χειρίζονται πολλοί χρήστες το οικιακό τους δίκτυο Wi-Fi αφήνοντάς το απροστάτευτο, χωρίς τη χρήση κάποιου κωδικού πρόσβασης, αν και η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 40% θεωρεί ότι το να μοιραστεί τον κωδικό πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυό του είναι ποιο σημαντικό από το να μοιραστεί τα κλειδιά του σπιτιού του. Αν λοιπόν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει πλέον η δικτύωση στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, εύκολα αντιλαμβανόμαστε το πόσο πολύ εκτίθεται κάποιος μέσω του ασύρματου δικτύου. 
 
Η ασφάλεια λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς προέρχεται μόνο από την σωστή χρήση των πρωτοκόλλων ασφαλείας του Wi-Fi δικτύου και συγκεκριμένα την χρήση του WAP (Wi-Fi Protected Access) key για κάθε συσκευή που συνδέεται ασύρματα στο δίκτυό μας. Ειδικά μάλιστα το WAP2 παρέχει ακόμη ποιο ισχυρή προστασία. Είναι γεγονός ότι αν δεν επιθυμεί κάποιος ανεπιθύμητες παρενέργειες με την χρήση του ασύρματου δικτύου του που είναι αλήθεια ότι παρέχει πολλές ευκολίες θα πρέπει να λάβει σοβαρά το θέμα της ασφάλειάς του.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin