Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τήλος η Θεσσαλονίκη - Ναι σε Gay γάμους και gay pride λέει ο Μπουτάρης

 

Διατεθειμένος να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που δείχνουν σε βασμό στην διαφορετικότητα του καθενός είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Μητροπολιτης 'Ανθιμος το ξέρει;

"Οι επιλογές του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Κι αυτά που θεωρούνται δεδομένα στις δυτικές κοινωνίες θα πρέπει να τα βλέπουμε με αυτήν την σκοπιά και να μην μας κάνουν εντύπωση."

Μια φράση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη όπως και άλλα πολλά που είπε σε συνένετυξή του στο περιοδικό Screw που εκφράζει ομοφυλόφιλικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

'Οπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, µε δεδοµένο το προηγούµενο της Τήλου, όπου οι γάµοι µεταξύ οµόφυλων που τελέστηκαν τελικά ακυρώθηκαν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που να αντιβαίνει στον νόµο.

«Οι απόψεις µας προς το παρόν είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Αλλωστε και ο νόµος ακόµη είναι γκρίζος. Βέβαια, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, της οποίας είµαστε µέλος, οι γάµοι µεταξύ οµοφύλων επιτρέπονται. Εµείς, λοιπόν, εφόσον δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγµατα δεν πρόκειται να πάµε κόντρα στον νοµοθέτη. Εάν όµως υπάρξει νοµοθετική ρύθµιση για το θέµα, εµείς δεν έχουµε καµία αντίρρηση. Και ο δήµος µπορεί να παρέµβει µόνο σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή να προτείνει τρόπους ώστε το Οικογενειακό ∆ίκαιο να εναρµονιστεί µε αυτά που ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης.
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin