Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κάνουν προξενιό με κλεμμένες μας φωτογραφίες από το Facebook!

 

Έκλεψαν φωτογραφίες από το Facebook και έκαναν νέο site. Ανάμεσα στα θύματα Έλληνες ηθοποιοί, τραγουδιστές ακόμη και... υπουργοί!

Νεοσύστατο site για γνωριμίες δημιούργησε βάση δεδομένων με 250.000 φωτογραφίες προσώπων που έκλεψε από προφίλ του Facebook, παραβιάζοντας τους όρους χρήσης.

Όπως αναφέρει το AFP, ο δικτυακός τόπος Lovely-faces.com εμφανίζει τις φωτογραφίες κατηγοριοποιημένες σε ομάδες, όπως «πονηρές γυναίκες» και «άνδρες με αυτοπεποίθηση».
 
Οι υπεύθυνοι του Facebook δήλωσαν ότι η μαζική συλλογή δεδομένων από την υπηρεσία τους παραβιάζει τους όρους χρήσης. Διαβεβαίωσαν ότι η εταιρεία ερευνά το θέμα και σκοπεύει να λάβει τα «κατάλληλα μέτρα».
 
Η ειρωνεία όμως είναι ότι ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο νεαρός ιδρυτής του Facebook, είχε δημιουργήσει ως φοιτητής έναν ανάλογο δικτυακό τόπο: Το Face Mash επέτρεπε στο χρήστη να συγκρίνει και να βαθμολογεί φωτογραφίες άλλων φοιτητών που είχαν υποκλαπεί από το δίκτυο υπολογιστών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
 
Τη σειρά παίρνει τώρα το Lovely-faces.com, ως δημιουργοί του οποίου εμφανίζονται δύο καλλιτέχνες, οι Πάολο Σίριο και Αλεσάντρο Λούντοβικ.
 
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, χρησιμοποίησαν λογισμικό αναγνώρισης προσώπων για να κατηγοριοποιήσουν ένα εκατομμύριο φωτογραφίες από το Facebook ανάλογα με τις εκφράσεις του προσώπου.
 
«Καταδυθήκαμε σε εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες από προφίλ και μεθύσαμε από τα ατελείωτα χαμόγελα, τα βλέμματα και τις συχνά πονηρές εκφράσεις» αναφέρουν οι δύο καλλιτέχνες σε ανακοίνωσή τους από το Βερολίνο.
 
«Αποστολή μας ήταν να δώσουμε σε όλες αυτές τις εικονικές οντότητες ένα νέο κοινό μέρος όπου μπορούν να εκτεθούν ελεύθερα, σπάζοντας τους περιορισμούς και τους βαρετούς κοινωνικούς κανόνες του Facebook» διατείνονται.
 
Αν μάλιστα κάποιος κάνει μια γρήγορη αναζήτηση ίσως βρει και τον εαυτό του ενώ ανάμεσα στα πρόσωπα που θα συναντήσει είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές ακόμη και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση που το site χαρακτηρίζει ως έναν αυτάρεσκο άνδρα!
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin