Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η μόδα των Deal Sites και των μεγάλων προσφορών

 
Μια σχετικά νέα μόδα (τους τελευταίους 6 μήνες ) φθηνών προσφορών και αγορών στην Ελλάδα είναι τα Deal sites ή Social buying sites. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα παροχής σημαντικά φθηνότερων υπηρεσιών και προϊόντων μέσω διαδικτύου σε υποψήφιους καταναλωτές. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει για να αγοραστεί –και όχι να χρησιμοποιηθεί- είναι …χρονικός (συνήθως 2-3 ημέρες). Ο υποψήφιος αγοραστής καλείται να δηλώσει συμμετοχή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επωφεληθεί της εκάστοτε έκπτωσης.
 
Αυτού του είδους τα websites στο εξωτερικό είναι δημοφιλή τα τελευταία 3 χρόνια. Οι κατηγορίες επιχειρήσεων που συμμετέχουν με προσφερόμενες εκπτώσεις ποικίλουν. Η πάσης φύσης διασκέδαση έχει την τιμητική της. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Café-Bar, Εστιατόρια, Spa, Κομμωτήρια, Γυμναστήρια, Ταξίδιωτικά γραφεία, Κινηματογράφοι/Θέατρα, Αθλητικές δραστηριότητες και άλλα. Αξίζει να επισημάνουμε πως από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες στην Ελλάδα είναι αυτή που περιλαμβάνει υπηρεσίες περιποίησης, λόγω των γενναίων εκπτώσεων που πραγματοποιούνται αλλά και της απήχησης σε μεγάλο αριθμό γυναικών.  

Η  διαδικασία αγοράς ενός προϊόντος ή υπηρεσίας, είναι πολύ απλή. Αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία λογαριασμού στο αντίστοιχο deal site, και στη συνέχεια η δήλωση των στοιχείων και του ηλεκτρονικού τρόπου πληρωμής του πελάτη. Συνήθως για να ισχύσει η προσφορά πρέπει να συμπληρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, που ποικίλει ανάλογα με το είδος της. Αν δεν γίνει αυτό η προσφορά παύει να ισχύει και δεν κρατούνται χρήματα. Από τη στιγμή που εξασφαλίζεται ο αριθμός ενδιαφερομένων, ενημερώνονται πως η προσφορά είναι σε ισχύ και κατόπιν  προμηθεύονται  ένα κουπόνι (voucher). Με το κουπόνι αυτό, πάνε στο αντίστοιχο κατάστημα και επιδεικνύοντάς το, έχουν την προσφερόμενη έκπτωση. Κάτω από κάθε προσφορά υπάρχουν στοιχεία για την αρχική τιμή του προϊόντος, το ποσοστό της έκπτωσης, το χρηματικό όφελος, το αριθμό των αγοραστών και το χρονικό διάστημα για το οποίο συνεχίζει να «τρέχει» η προσφορά. 

Πέραν του οικονομικού οφέλους που έχουν οι καταναλωτές, λογικό είναι να υπάρχει κέρδος και για την επιχείρηση. Το σκεπτικό είναι πως οι επιχειρήσεις βασίζονται στην οικονομία κλίμακας. Παράλληλα εξασφαλίζεται αύξηση της ρευστότητας τους, Συγκεκριμένα παρά τα μεγάλα ποσοστά έκπτωσης (πάνω από 50% κατά μέσο όρο) υπάρχει άμεσο κέρδος καθώς η πελατεία είναι εξασφαλισμένη. Οφείλουμε ακόμα να αναφέρουμε και την προβολή που λαμβάνει η επιχείρηση μέσω της ιστοσελίδας αλλά και της ευκαιρίας που έχει να φέρει κοντά της πελάτες και με τις υπηρεσίες της να τους διατηρήσει. Πρόκειται ουσιαστικά για μια οικονομικά συμφέρουσα διαφήμιση. Όσον αφορά στο κέρδος των ίδιων των ιστοσελίδων αυτό επέρχεται από την πιθανότητα κέρδους της επιχείρησης (με την συμπλήρωση των απαιτούμενων συμμετοχών). Ενδεικτικά ορισμένα από τα Deal Sites είναι:  Deals365, Deals4all, GoldenDeals,GROUPON, Pros4s.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin