Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Boeing παρουσίασε το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο του κόσμου.

Την τελευταία έκδοση του τζάμπο τζετ της 747-8 Intercontinental παρουσίασε η αμερικάνικη Boeing. Το 747-8 Intercontinental θα μεταφέρει 467 επιβάτες – 51 πάνω από τα σημερινά 747 – θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα, ενώ με τα 76.3 μέτρα μήκους του, θα είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο.
 
Η Boeing παρά τα πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά του νέου αεροσκάφους της έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μόνο 33 παραγγελίες για την επιβατική έκδοση του αεροπλάνου μέχρι σήμερα – από τη Lufthansa και την Korean Air Lines.
 
boeing747-8 
Ωστόσο έχει μέχρι τώρα πουλήσει 74 αεροσκάφη της έκδοσης cargo, τα οποία ήδη πετούν. Το νέο αεροσκάφος παρουσιάστηκε σε ένα πλήθος 10.000 εργαζομένων, τις οικογένειές τους και τους προσκεκλημένους στο ίδιο υπόστεγο όπου το πρώτο 747 λανσαρίστηκε το 1968.
 
«Από όλα τα αεροπλάνα που έχουμε σχεδιάσει, υπάρχει ένας που ταυτίζεται περισσότερο με τη Boeing από οποιαδήποτε άλλο, και αυτό είναι το 747», είπε ο James Albaugh, επικεφαλής της μονάδας εμπορικών αεροπλάνων της Boeing.
 
 
 Άλλα χαρακτηριστικά του Intercontinental περιλαμβάνουν νέα φτερά, μια νέα ουρά, μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική μύτη, κινητήρες «έργα τέχνης» και ένα νέο πιλοτήριο.
K65149_med 
Το νέο αεροσκάφος της Boeing αν και μεταφέρει λιγότερους επιβάτες από το άμεσα ανταγωνιστικό αεροσκάφος Airbus A380, θα είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο.
Η Boeing δήλωσε ότι είναι βέβαιή ότι θα λάβει περισσότερες παραγγελίες για το επιβατικό αεροπλάνο και παρουσιάζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την εξέλιξη των πωλήσεων σύμφωνα με το δίκτυο BBC.
Το πρώτο Boeing 747 πρωτοπέταξε 42 χρόνια πριν, και μέχρι σήμερα έχει πετύχει πωλήσεις άνω των 1.400 κομματιών.
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι πλέον οι αεροπορικές εταιρίες ενδιαφέρονται για μικρότερα «ευρύσωμα» αεροπλάνα, όπως το 787 και το Α350 της Airbus που έχουν σχεδιαστεί για να παρακάμπτουν απασχολημένα αεροδρόμια και να οδηγούν τους επιβάτες πιο κοντά στον τελικό τους προορισμό.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin