Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αυστραλία: Ο καιρός έφερε και ...θανατηφόρες αράχνες!

Αυστραλία: Ο καιρός έφερε και ...θανατηφόρες αράχνες! 

Δεν έφταναν οι κροκόδειλοι και οι καρχαρίες στους Αυστραλούς, ήρθαν και οι θανατηφόρες αράχνες!
Η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων, εκτός όλων των άλλων, είχαν ως συνέπεια και τη ραγδαία αύξηση των φαρμακερών αραχνών στην Αυστραλία-και ειδικά στη Μελβούρνη- όπως είναι η redback, whitetail και άλλες.
Εκτιμάται ότι η αύξηση των ατόμων που δέχτηκαν το δάγκωμα της reddback έχει φτάσει το 16% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέτος δε, θα υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα αυτά.
Δε χρειάζεται όμως να θορυβηθεί το κοινό προειδοποιούν οι ειδικοί, δεδομένου ότι υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο.

Εκείνο το οποίο πρέπει να γνωρίζει το κοινό για να μη πανικοβληθεί είναι ότι δεν έχει πεθάνει κάποιος από δάγκωμα αράχνης για χρόνια τώρα. Χρειάζεται προσοχή, ώστε να αποφεύγονται μέρη που συνήθως βρίσκονται οι αράχνες αυτές, συμβουλεύουν οι αρχές. Ποια είναι τα μέρη αυτά; Σκοτεινές γωνιές, έπιπλα εξωτερικών χώρων, γλάστρες, αποθήκες, αθλητικά παπούτσια που βρίσκονται έξω, γάντια του κήπου που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, σε σκουπίδια, μέσα σε θάμνους, κάτω από σωρούς ξύλων και ανάμεσα σε πέτρες.

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Σώματος Δηλητηρίων δρ. Κεν Γουϊνκελ, τόνισε ότι το δηλητήριο της redback αράχνης κινείται πολύ αργά και παίρνει μέρες πριν εκδηλωθεί η ολική επίδρασή του. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να παρακολουθείται η εξέλιξη προσεκτικά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά και προειδοποίησε ότι συχνά τα συμπτώματα συγχέονται με αυτά της σκωληκωϊδήτιδας, δεδομένου ότι προκαλούν πόνους στην κοιλιακή χώρα.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin