Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ψηφιακά φροντιστήρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις

 
Τα ψηφιακά φροντιστήρια για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι πλέον πραγματικότητα. Η νέα ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας http://www.study4exams.gr/index.html περιμένει τους μαθητές να την ανακαλύψουν και να την εκμεταλλευτούν.
 
Η πρόσβαση είναι ανοιχτή σε όλους και οι ενδιαφερόμενοι δε χρειάζεται να έχουν υπολογιστή με απαιτητικά προγράμματα. Ένας μέσος υπολογιστής είναι αρκετός. Αξίζει να σημειωθεί πως σκοπός του όλου εγχειρήματος δεν είναι να αντικαταστήσει το σχολικό μάθημα ή τη διαδικασία της διδασκαλίας αλλά να αποτελέσει συμπληρωματικό, χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό για τον κάθε μαθητή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ψηφιακά βοηθήματα για τα μαθήματα «Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης», «Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης» και «Αρχαία Ελληνικά - Φιλοσοφικός Λόγος». Για την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 η ιστοσελίδα θα εμπλουτιστεί με επιπλέον βοηθήματα για τα μαθήματα «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας», «Βιολογία Γενικής Παιδείας» και «Λατινικά».

Παρόλο που για το τρέχον σχολικό έτος το ψηφιακό φροντιστήριο λειτουργεί πιλοτικά η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη, περίπου 46,000 άτομα μέσα σε ένα τρίμηνο, πράγμα που ενισχύει την προσπάθεια των αρμοδίων του υπουργείου Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθεί η ύλη και άλλων πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων. Μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα προσφέρει αναλύσεις και επεξηγήσεις των μαθημάτων σε μορφή pdf όπως και βίντεο με πρόσθετες παραδόσεις μαθημάτων, διαλέξεις εκπαιδευτικών και πρόσθετες ασκήσεις.
Γίνονται προσπάθειες ώστε το εγχείρημα να μην έχει την ίδια μοίρα με τα προγράμματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης, τα οποία καταργήθηκαν διότι απέτυχαν στην πράξη λόγω περιορισμένης προσέλκυσης μαθητών. Την τρέχουσα χρονιά είναι εμφανής η έλλειψη διαδραστικότητας της ιστοσελίδας, με την αναβάθμιση του συγκεκριμένου τομέα να κρίνεται ως επιτακτική. Το σημαντικό είναι ότι πρώτη φορά δημιουργείται μια τέτοια παροχή για τους έλληνες μαθητές και πρέπει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο για την βελτίωση της.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin