Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο Μάικλ Μουρ σε δικαστικές περιπέτειες

Ο γνωστός σκηνοθέτης Michael Moore κατέθεσε μήνυση κατά των παραγωγών Weinstein, για κατάχρηση κερδών από την ταινία του «Fahrenheit 9/11»
Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι οι αδελφοί Weinstein χρησιμοποίησαν «λογιστικά κόλπα του Hollywood» με στόχο να μην εισπράξει 2,7 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την αγωγή του, μετά από οικονομικό έλεγχο αποκαλύφθηκαν πολλές παρατυπίες.


Ο Moore ισχυρίζεται ότι η συμφωνία του με τους παραγωγούς ήταν να μοιραστούν ισόποσα τα κέρδη της ταινίας, αλλά ύστερα από τον οικονομικό έλεγχο που έκανε, θεωρεί ότι αφαιρέθηκαν «τεράστιες και παράλογες» δαπάνες, πριν υπολογιστούν τα κέρδη. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην αγωγή του το κόστος διαφημιστικής εκστρατείας που δεν έγινε, καθώς και την ναύλωση ιδιωτικού αεροπλάνου για το ταξίδι ενός εκ των παραγωγών στην Ευρώπη.
Ο δικηγόρος των αδερφών Weinstein, Bert Fields, υποστήριξε από την πλευρά του ότι η υπόθεση πρέπει να απορριφθεί αφού «ο Michael Moore πληρώθηκε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια και ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να πάρει άλλα 2 εκατομμύρια». Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί του είναι ανοησίες και δεν έχουν βάση. Έχει πληρωθεί ακριβώς αυτά που δικαιούται».
Το ντοκιμαντέρ «Fahrenheit 9/11», το οποίο επικεντρώνεται στις κινήσεις της κυβέρνησης Bush μετά τις επιθέσεις την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έκανε εισπράξεις 220 εκατομμύρια παγκοσμίως και βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2004.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin