Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δημιουργείται το πρώτο "παγκόσμιο χρηματιστήριο"

frankfurt_stock_exchange 
Το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτης πρόκειται να συγχωνευθεί με τη διεύθυνση Euronext της Wall Street, ανακοινώθηκε από το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα. Δημιουργείται, έτσι, το πρώτο χρηματιστήριο παγκοσμίως. Η οριστική επωνυμία για το νέο χρηματιστήριο προς το παρόν δεν έχει επιλεγεί. Απλά, η αμερικανική πλευρά ζητεί να υπάρχει μέσα το «Νέα Υόρκη», επειδή πρόκειται για τη διεθνή μητρόπολη του καπιταλισμού. Φυσικά τη συμφωνία μέλλει να επικυρώσουν οι μέτοχοι των δύο μεγάλων χρηματιστηρίων, στη διάρκεια γενικών τους συνελεύσεων.


Στο σχήμα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση αυτήν, το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη θα έχει την πλειοψηφία του κεφαλαίου, δεδομένου ότι σήμερα, πια, περισσότερα κεφάλαια διακινούνται στην αγορά στη Φρανκφούρτη, συγκριτικά με όσα διακινούνται στη Wall Street. Τεχνικώς, η συγχώνευση του Euronext της Wall Street θα γίνει με τον Ολλανδό «φορέα εκμετάλλευσης» του χρηματιστηρίου Φρανκφούρτης. Ο συσχετισμός κεφαλαίων θα είναι 60% για τον δεύτερο, έναντι 40% για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Επίσης, εκτός μεγάλου απροόπτου, πρόεδρος στο νέο σχήμα αναλαμβάνει ο κ. Ρέτο Φρανκιόνι, πρόεδρος του χρηματιστηρίου Φρανκφούρτης ως σήμερα, ενώ ο πρώτος κατά σειράν γενικός διευθυντής του θα είναι ο κ. Ντάνκαν Νιντεράουερ, έως σήμερα εκτελεστικό στέλεχος της αγοράς Euronext της Wall Street. Συνολικά, στο νέο ΔΣ η γερμανική πλευρά θα έχει τις 9, ίσως και 10, από τις 17 έδρες.
Προκύπτουν συνέργιες κόστους λειτουργίας εκτιμώμενες από τούδε σε περίπου 300-400 εκατ. ευρώ, ενώ γιγαντώνεται όπως είναι εύλογο ο ετήσιος «τζίρος», που αναμένεται να αυξηθεί άμεσα στα 4,1 δισ. ευρώ (5,4 δισ. δολάρια).
Μέγιστη ανάπτυξη θα έχει η «κοινή αγορά παραγώγων», που θα δημιουργεί περισσότερο και από το ένα τρίτο του συνολικού «τζίρου», μετά συγχώνευση, όπως σημειώνεται από καλά πληροφορημένες πηγές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin