Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΗΠΑ και Κίνα διεξάγουν ήδη μυστικό «πόλεμο των άστρων»

 
Εδώ και δύο χρόνια οι ΗΠΑ απείλησαν την Κίνα με χρήση στρατιωτικής βίας στη διάρκεια ενός μυστικού «πολέμου των άστρων», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Τhe Daily Τelegraph», η οποία επικαλείται απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο WikiLeaks. Και μάλιστα οι δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις κατέρριψαν, στη διάρκεια ασκήσεων, δικούς τους δορυφόρους με πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας σε ξεχωριστές επιδείξεις δύναμης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξοργίστηκε τόσο από τη δράση των Κινέζων στο Διάστημα ώστε απείλησε το Πεκίνο με χρήση στρατιωτικής βίας, αποκαλύπτουν τα αρχεία. Η Κίνα πραγματοποίησε και άλλες δοκιμές, πέρυσι, γεγονός που προκάλεσε νέες διαμαρτυρίες από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (φωτογραφία). Το Πεκίνο δικαιολογήθηκε κατηγορώντας τους Αμερικανούς ότι αναπτύσσουν ένα «επιθετικό» όπλο με συστήματα λέιζερ που θα έχουν τη δυνατότητα να καταστρέφουν πυραύλους προτού εξέλθουν από την επικράτεια του εχθρού.

Αυτός ο «πόλεμος των άστρων» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007, όταν η Κίνα προκάλεσε σοκ στον Λευκό Οίκο καταρρίπτοντας έναν αμερικανικό μετεωρολογικό δορυφόρο. Το χτύπημα προκάλεσε φόβους ότι οι Κινέζοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να προκαλέσουν χάος καταστρέφοντας αμερικανικούς στρατιωτικούς και πολιτικούς δορυφόρους.

Τον Φεβρουάριο του 2008 οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν δικό τους «δοκιμαστικό» χτύπημα για να καταστρέψουν έναν αμερικανικό δορυφόρο που δεν λειτουργούσε. Οι ΗΠΑ δήλωσαν τότε ότι το χτύπημα δεν ήταν στρατιωτική δοκιμή, αλλά αναγκαία αποστολή για την καταστροφή ελαττωματικού δορυφόρου. Τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους.

Εναν μήνα πριν από το χτύπημα, οι ΗΠΑ επέκριναν το Πεκίνο που πραγματοποίησε τη δική του αντιπυραυλική δοκιμή, σημειώνοντας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πραγματοποιήσει δοκιμή κατά δορυφόρων από το 1985».
Σε επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία, αξιωματούχοι τής τότε υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις είπαν στο Πεκίνο ότι «οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπίζονταικαι να προστατεύουν τα διαστημικά τους συστήματα με ευρύ φάσμα μέσων, διπλωματικών και στρατιωτικών» κατέληγε η προειδοποίηση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin