Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων στη Τουρκία

odatv_turkey 
Σε νέες συλλήψεις δημοσιογράφων προέβησαν οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Εργκένεκον. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος Σονέρ Γιαλτσίν και δύο ακόμη συνάδελφοί του συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν τη νύχτα της Πέμπτης στο πλαίσιο της έρευνας για συνωμοσία κατά της τουρκικής κυβέρνησης.
Ο 45χρονος Σονέρ Γιαλτσίν, σφοδρός επικριτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και ιδιοκτήτης του ιστότοπου Odatv.com (ΣΣ, o οποίος το πρωί της Παρασκυεής δεν ήταν προσβάσιμος), μαζί με δύο εργαζομένους στο ηλεκτρονικό μέσο, προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης που τους απήγγειλε κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση Εργκένεκον. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρινίζει το κατηγορητήριο, όμως άλλα άτομα που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση έχουν κατηγορηθεί για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης».

Οι νέες συλλήψεις προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης και μερίδας του τουρκικού Τύπου που κατηγόρησαν την κυβέρνηση Ερντογάν ότι προσπαθεί να φιμώσει τον αντιπολιτευόμενο χώρο.
Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση. «Ανησυχούμε σοβαρά για μία τάση εκφοβισμού των δημοσιογράφων στην Τουρκία, το μεταφέραμε απευθείας στην τουρκική κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πρόφατα την έντονη ανησυχία του για τις συλλήψεις δημοσιογράφων και γενικότερα την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία είχε εκφράσει ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin