Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το πορνό επηρεάζει τους άντρες

 
Η επιμονή των αντρών με την παρακολούθηση πορνό clips στο διαδίκτυο επηρεάζει τη λίμπιντό τους σε βαθμό που η ικανοποίηση με την πραγματική ερωτική τους σύντροφο να καθίσταται αδύνατη. 
Το πορνό δε διαμορφώνει μόνο ένα σωματικό και συναισθηματικό ενδιαφέρον των ανδρών περί του σεξ σε νευρολογικό επίπεδο αλλά παρουσιάζει και μια σειρά από απρόσμενες παράπλευρες συνέπειες και συγκεκριμένα στις γυναίκες. Το πορνό έκανε τους άντρες να αναπτύξουν μια ασύμμετρη άποψη σχετικά με το σεξ. 
Οι επιστήμονες εικάζουν ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού ένας συνδυασμός ντοπαμίνης και οξυτοκίνης απελευθερώνονται στον εγκέφαλο και ουσιαστικό λειτουργούν ως ένα βιοχημικό ερωτικό φίλτρο. Αυτό είναι και ο λόγος που μετά το σεξ διαμορφώνεται μια πιθανή ερωτική σύνδεση. Αλλά στη ουσία δεν είναι αναγκαίο το σεξ μόνο για την ενεργοποίηση αυτών των νευροδιαβιβαστών. 
Και η παρακολούθηση πορνό λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο κάνοντας τον θεατή να συνδέεται με αυτό που βλέπει και να προσκολληθεί σε αυτό. Αλλά στη ουσία δεν λειτουργεί έτσι ο μηχανισμός γιατί σε αυτή την περίπτωση ο άντρας δε θα επεδίωκε ποικιλία στην παρακολούθηση πορνό clips αλλά θα προσκολλούταν στο πρώτο είδος που θα τον ικανοποιούσε (σε αντίστοιχο τρόπο που μια γυναίκα θα μπορούσε να ερωτευτεί τον δονητή της). Η διαφορά είναι η συνεχή επιθυμία του ανθρώπινου είδους για σεξουαλική ποικιλία και ατό είναι ακριβώς που προσφέρει το πορνό. 
Έρευνες έχουν καταδείξει ότι η οξυτοκίνη επηρεάζει όντως την εγκεφαλική ευχαρίστηση αλλά μόνο σε μονογαμικές συνθήκες όπου και ανιχνεύεται, ενώ απουσιάζει εντελώς στις περιστασιακές περιπτώσεις. Το πορνό αναμφισβήτητα επηρεάζει την λίμπιντο των αντρών με τρόπο που πληγώνει τον ερωτικό τους σύντροφο καθώς η απόρριψη και η αδιαφορία κυριαρχούν. Σίγουρα δεν γίνεται λόγω της δέσμευσης τους με αυτό αλλά της δυνατότητας για ικανοποίησης της επιθυμίας για ποικιλία χωρίς την πίεση της δέσμευσης μιας ουσιαστικής σχέσης αγάπης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin