Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σειρά γραμματοσήμων στις ΗΠΑ για Αμερικανούς φιλέλληνες

 
Σειρά γραμματοσήμων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι αφιερωμένη σε Αμερικανούς φιλέλληνες και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο από τα αμερικανικά ταχυδρομεία.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από πρωτοβουλία του “Συλλόγου Αμερικανών Φιλελλήνων 1810-1840″. Όπως δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Νικολόπουλος, “η σειρά γραμματοσήμων θα είναι αφιερωμένη στους Αμερικανούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας”.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, τα γραμματόσημα έχουν ήδη εγκριθεί από τη διοίκηση των ταχυδρομείων και η προσπάθεια βρίσκεται στην τελική ευθεία, σημειώνοντας ότι ενδέχεται να κυκλοφορήσουν την 19η Απριλίου, Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, η οποία καθιερώθηκε με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στους Αμερικανούς φιλέλληνες, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι “στην εν λόγω σειρά συμπεριλαμβάνονται ο τάφος του Τζορτζ Τζάρβις, το πορτρέτο του Δρ. Σάμουελ Γκρίντλεϊ Χάου, καθώς επίσης και το σύμβολο του “Συλλόγου Αμερικανών Φιλελλήνων 1810-1840″.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin