Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Συνυπεύθυνο το θύμα στον βιασμό, σύμφωνα με Τούρκο καθηγητή Ιερατικής Σχολής

«Συνυπεύθυνο το θύμα για τον βιασμό του»
Ένοχη κατά 50% είναι όποια γυναίκα αποτελεί θύμα βιασμού σε περίπτωση που προκαλεί με το ντύσιμό της, σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή της Ιερατικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Χαμπέρτουρκ», ο καθηγητής Ορχάν Τσεκέρ έκανε λόγο για τη σεξουαλική παρενόχληση στη χώρα του, τονίζοντας πως πρέπει κανείς να δει την ουσία του φαινομένου.


«Ποιος υπάρχει στο επίκεντρο του προβλήματος; Η γυναίκα. Εάν εσύ φορέσεις ντεκολτέ, τότε δεν θα είναι έκπληξη αν αντιμετωπίσεις τέτοιες εκπλήξεις. Δεν είναι λογικό να παραπονιέσαι για το αποτέλεσμα αφού προηγουμένως προκάλεσες. Μη θεωρηθεί ότι υπερασπίζομαι τους εγκληματίες. Αναμφισβήτητα είναι χυδαία πράξη. Ωστόσο είναι μεγάλος ο ρόλος του ντεκολτέ και των γυναικών που ντύνονται προκλητικά στο έγκλημα αυτό. Σίγουρα στην περίπτωση αυτή ένοχος είναι ο άντρας, αλλά αν παραβλεφθεί η ενοχή και της γυναίκας, η λύση που θα βρεθεί θα είναι λανθασμένη. Στην προκειμένη περίπτωση ένοχοι είναι και οι δύο», ανέφερε ο καθηγητής.
Να συμπληρώσουμε επίσης ότι ο Τσεκέρ μίλησε στη συνέχεια και στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk», επισημαίνοντας ότι «η ενοχή είναι κοινή» και πως «αν δεν προκαλέσει η γυναίκα, ένοχος είναι 100% ο άντρας».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin