Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τεστ πατρότητας και στα....φαρμακεία!

Μέχρι τώρα, τα τεστ πατρότητας γίνονταν συνήθως σε ειδικά κέντρα γενετικού ελέγχου ή σε μεγάλα θεραπευτήρια που διαθέτουν τον κατάλληλο εργαστηριακό τομέα για DNA τεστ και, ειδικότερα, για τέτοιου είδους τεστ ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που και μέσω διαδικτύου, γινόταν ευρέως η κυκλοφορία αυτού του είδους των τεστ.
Τώρα, οι παραγωγοί τους, κατάφεραν να τα πωλούν και στα φαρμακεία, σε μορφή kit για τεστ στο σπίτι!

Τα τεστ πατρότητας, γίνονται με εύκολο τρόπο και θα έχουν πλέον σχετικά χαμηλό κόστος. Δυστυχώς όμως, έχουν ένα επιτρεπτό επιστημονικά περιθώριο λάθους και καθόλου δεν αποκλείουν τους λανθασμένους χειρισμούς του ενδιαφερομένου - χειρισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε τεράστιες παρεξηγήσεις, όταν βγουν λανθασμένα αποτελέσματα.

Στη Βρετανία, τα τεστ στα φαρμακεία θα στοιχίζουν στους καταναλωτές από τον επόμενο μήνα περίπου 250 ευρώ (γύρω στα 40 η αγορά του kit και 210 η επεξεργασία του τεστ μετά την αποστολή του στο ειδικό εργαστήριο). Οι Βρετανοί ψυχολόγοι ήδη συνιστούν σε όσους σκέφτονται να το κάνουν, να αναζητήσουν και τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα που ίσως δεν τους χαροποιήσει....

Εκεί, η Πολιτεία πήρε άλλο ένα μέτρο για να αποφύγει τη διενέργεια του τεστ χωρίς τη συναίνεση των ενδιαφερομένων και απαιτεί ο φαρμακοποιός, να παραλάβει φωτοτυπία της άδειας οδήγησης ή του διαβατηρίου τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα και επίσης έγγραφη συναίνεση και των δύο.

Αν το τεστ πατρότητας αφορά σε παιδί άνω των 16 ετών, απαιτείται και η δική του συναίνεση. Το τεστ γίνεται με δείγμα σάλιου που συλλέγεται με μπατονέτα - σαν αυτήν που έχουμε για να καθαρίζουμε τα αυτιά μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin