Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο Έλληνας που μαγεύει τα ντεφιλέ της Νέας Υόρκης!

Ένας Έλληνας, που εμείς εδώ αγνοούμε και την ύπαρξή του, έκλεψε την παράσταση στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Ο Νικόλας Πέτρου, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αμερική, άφησε άφωνους τους ανθρώπους της μόδας με τις πλέον πρωτοποριακές και εξτρίμ δημιουργίες του. Η νέα του αντρική κολεξιόν αποτέλεσε θέμα συζήτησης και φιλοξενήθηκε από τα κορυφαία περιοδικά μόδας! Κύρια υλικά αυτή τη φορά, το νάιλον και το μεταλιζέ δέρμα. Με έδρα τη Νέα Υόρκη ο Νικόλας Πέτρου χρησιμοποίησε στη νέα του αντρική κολεξιόν σύγχρονα υλικά, όπως οι μικροΐνες στο νάιλον και το μεταλιζέ δέρμα. Ο Νικόλας Πέτρου αποφοίτησε το 1993 με μάστερ στις τέχνες και στο σχέδιο μόδας από το Central Saint Martin’s School στο Λονδίνο. 


Σχεδιάζει για διάφορες εταιρείες στη Νέα Υόρκη, αλλά διαθέτει και δικιά του φίρμα, την Petrou, η οποία διατίθεται από τα μεγαλύτερα καταστήματα στη Νέα Υόρκη. Πρόσφατα λανσάρισε και μια ιδιαίτερη κολεξιόν αντρικής μόδας με την ονομασία Petrouman. Δημιουργίες του έχουν φωτογραφηθεί για διάφορα περιοδικά όπως τα «T Magazine of The New York Times», «Vogue», «Elle», «Bazaar», «Numero», «W, Interview» και πολλά ακόμα. Η σχολή που τελείωσε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ήταν μια μεγάλη εμπειρία καθώς συναναστράφηκε με πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους και έμαθε να δουλεύει σκληρά. και να δείχνει μεγαλύτερη πειθαρχία. «Ήταν σαν να πέρασε από “στρατό μόδας”» όπως υποστηρίζει. 

Οταν τον ρωτούν τι τον εμπνέει στα ρούχα που σχεδιάζει, απαντά: «Ο κόσμος μου και οι εμπειρίες είναι αυτά που κάνουν την κολεξιόν να ξεχωρίζει». Στην ερώτηση για τον αν σκέφτεται να ανοίξει κατάστημα στην Ελλάδα, απαντά: «Είχα ένα κατάστημα στην Αθήνα, όπου πωλούσα αντρικά και γυναικεία ρούχα το 1998, αλλά το έκλεισα γιατί ήθελα να επικεντρωθώ στη Νέα Υόρκη και να χτίσω μια επιτυχημένη καριέρα. Θα ήθελα ωστόσο πολύ να πουλάω τα ρούχα μου στην Ελλάδα και είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε σχετική πρόταση από ανθρώπους που κατανοούν το όραμά μου».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin